20 maj 2012

Träning inför Vårböjjet - 19.5

Det blev efter en lång vecka ännu en gång Lördag morgon och jag, Jonas Sund och Frank Björkskog beslöt oss för att åka ut och värma upp lite för vårböjjet som hålls nästa helg.

Morgonen började som flera andra gånger, jag ringer och väcker Frank han svarar och säger "Ja stiger upp nu". Jag litar på honom ställer mig i ordning och åker dit. När jag kommer fram är dörren låst och ingen öppnar när jag knackar. Ringer honom igen, och efter 2 långa uppringningar så vaknas han igen med orden "Int vejt ja hu ja kona somn igen" Perus! 

När dom gjort sig klara packar vi alla saker i bilen och åker iväg, båten är redan sjösatt. Vi besluter oss för att börja vid ett ställe som levererat helt okej men hittar inget förutom ett litet ythugg från en liten rackare som sen släppte. 

Tålamodet sviker lite och vi besluter oss för att åka längre bort, sökandes efter fina vassvikar. 
Det börjar dåligt, riktigt dåligt. Vi fiskar ett antal timmar utan någon som helst utdelning enda tills vi hittar en stor perfekt lekvik. Vi ser liv vid ytan men kommer överrens om att det inte är gäddan som leker utan någon annan fisk, kanske braxen. 

Vi hoppas på att någon gädda ännu finns kvar här efter leken och vi behöver inte fundera länge. Frank och Jonas får upp några enormt feta gäddor på runt 60cm. Dessa gäddor var urlekta och höll som bäst på att äta upp sig igen efter leken.

När vi sedan söker oss längre in i viken har vi redan kanske lite i tankarna att här är nog aningen för grunt för att någon finare ska ligga, men så fel vi har. Efter några kast så smäller det till i mitt spö och en ganska trött dam på exakt 6kg låter sig gå in i håven. 
På denna fina dam var magen helt tom, hon hade enormt bred rygg och var endast 95cm lång. Med magen full skulle hon kanske ha varit mitt nya personbästa. 
Nu siktar vi mot nya äventyr och väntar på kommade helgs tävling.
Ha de gött!

3 kommentarer:

 1. Perus! :)

  BTW, ja hitta en låda full me spö-hållare för trolling i garaget. De har hört till min gamla båt som för länge sen är såld.

  Frågan är alltså, vill nån av er ha dem eller ska ja elda upp dem? Ni kan ju lott ut dom i en bloggtävling om int annat..:)

  //Jonathan

  SvaraRadera
 2. Ja vi vill ha dom. :) Hu får vi dom norrut? Ska nan upp ska nan ner?

  SvaraRadera
 3. De är i Bosund, så he borde va rätt så nära! :) Kommer upp i början av Juni. Fast om du vill ha dom snabbare så kan du no fa ätt dom tidigare å! :)

  SvaraRadera