27 maj 2012

Vårböjjet 2012 - Teamets första tävling

Vårböjjet gick av stapeln igår (26.5.2012) och team BigPig deltog i tävlingen med 2 båtar. Team Nöjtare stod för arrangemanget och i denna länk hittar ni tävlingsreglerna samt senare även resultat.

Morgonkaffe i väntan på starten
Jesper och Jag åkte ut med min båt och bildade ett båtlag, medan Frank och Jonas fiskade ur Franks uppiffade gäddpråm och bildade det andra team-laget.

När klockan slog halv 10 susade 22 båtar iväg över sjön och förhoppningarna var höga. Vi hade beslutat oss för att fiska grunt, ungefär på samma ställe var Jesper fick sin 6:a förra veckan. Fiskedjupet låg på mellan 60-100 cm och växtligheten ville ställa till lite problem nu som då. Jag hade egentligen inte utrustat mig för fiske på så vegetationsrika ställen, men det fixade sig ändå.

Gäddan hittades grunt och när våra båtar drivit förbi den första vassudden var redan de två första gäddorna landade, mätta och tillbakasläppta. Jag drog snabbt slutsatsen att vi hittat ett superställe och att vi skulle kunna plocka gäddor hela dagen ur samma vik om vi så ville. Så var dock inte fallet och vi blev verkligen tvungna att leta och fiska med långt tålamod för att lyckas. Ströexemplar hittades lite här och där, men något riktigt "gäddparadis" hittade vi inte.

Matpaus i en lekvik
Frank passar på att serva utrustningen på samma gång...
Tävlingstiden gick ut kl 16 och då skulle alla båtar synas från villan var vi startade för att inte diskas. När vi gled iland några få minuter innan klockan slog fyra kunde vi konstatera att vi landat över 10 gäddor i båda båtarna. Regeln var i år att alla gäddor skulle märkas av på en ribba och först när tävlingen var över så avslöjade man vad minimimåttet var.

Jag och Jesper stannade på en 6:e plats med 10 godkända gäddor, tätt följda av Frank och Jonas som slutade på en 7:e plats. Båda lagen och hela teamet gick med hedern i behåll ur tävlingen och med tanke på att detta var fösta gången jag fiskade seriöst i denna sjö så är jag riktigt nöjd med placeringen. Känns lite otroligt att man nästan inte fiskat alls i en sjö som finns såpass lättillgänglig och nästan på gångavstånd hemifrån.

Väntan på prisutdelning
Utdelning av pris för tävlingens största gädda 6,4 kg
Årets vinnare: Kim och Jonas.
Vi lyckades överlista gäddan med ett flertal olika beten under tävlingen. Spinnerbaits, Savagear 4-play, Salmo Slider i olika storlekar, Salmo Sweeper, Buster jerk, Zalt och Svartzonker tail för att nämna några.

Filmkameran var även framme en hel del och Frank lovade att klippa ihop en liten film från tävlingsdagen, så håll ögonen öppna.

Slutligen vill vi här passa på att tacka arrangörerna för en mycket trevlig och välordnad tävling. Fint att någon engagerar sig för att få dessa typer av evenemang förverkligade.

// Sundfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar