05 juni 2012

Efterleksfiske del 2 av 2


Min Yamaha båtmotor hade knappt kallnat från föregånde projekt och det var dags igen.
Efter 1,5 timmar sömn ringde klockan 03:30 på söndagsmorgonen. Jesper, Jonas Sundfors(Jonas S i texten)
och Jonas Sund mötte upp kl. 4. Vi skulle fiska med två båtar min och Jonas S.

Jesper skulle fiska från Jonas S båt och Jonas skulle fiska med mig. (Mycket Jonas, Jonas :) )

Sjösättningen gick smärtfritt och vi var klara att börja fiska runt kl 5.
Tio minuter in i fisket bommade jag min första, kastade ut igen och fortsatte trolla,
bam första snipan säkrad, börjar bra.

Gäddorna kommer lite nu som då, tills vi kommer till en tidigare känd hot spot. Tar en liten gädda efter ett utkast, brukar fungera bra att kasta om nu som då när man trollar. Krokar loss och kastar ut på nytt, låter Bombern sjunka en stund före jag spänner upp med att veva ett halvt varv på min Ambassadeur C3.
Draget hinner få upp trolling fart, BAM! Gungningarna i spöt avsljöar att det är en bättre fisk i andra ändan
av linan. Efter en odramatisk fajt med en dragkamp ur djupet, får jag håva en fin gädda som
ser liten ut i vår nya håv. Håller gäddan i vattnet och puttrar iland för fotografering. Lyfter den ur vattnet rakt till avkrokningsmattan. På mattan ser vi att gäddan kommer att överstiga metern. Efter vägning och mätning ser vi att jag har lyckast fånga min tredje 100-klubbare. Gäddan väger 6,24 kg och längden 102 cm, 24 gram tyngre än gårdagens.Resten av morgonen fortsätter med att Jonas S drar en 3,5+are(87cm) som hoppar som en delfin och andra Jonas drar tre 3:or på raken 3,15, 3,25, 3,05 om ja minns rätt. Vid denhär tiden börjar han vara frustrerad och jag hade lovat honom ett nytt pb denna helg.

 Delfin 3,5+aren


Mitt i frustrationen tar vi en kaffepaus och plötsligt från ingenstans halar Jesper fram ett hett tailbete som han i hemlighet filat fram dagen före. På med en tyngd på tafsen och ner i vattnet där det hör hemma.
Tar ingen lång stund förrän man ser Jesper med en djup båge i spöt. Kampen går bra och in glider andra största för dagen 5,5 kg 94cm. En något förnöjd Jesper står i vassen och poserar med en fin gädda tagen på sin hemmafilade träbit och mer ska det komma ennu...Fiskar vidare och börjar se ett slut på fisketuren, och Jonas dröm om ett nytt PB denna helg börjar avta.
Då ser man Jonas S båt stå på tvären och Jesper drillar för fullt, ser på håll att Jonas S är något yvig i sina håvrörelser och då förstår vi att det är något större pågång. Ett glädjetjut senare bekräftar våra misstankar.

Ser dem åka iväg mot strandkanten vi vevar upp och sätter av i 20 knop mot dem. Kommer iland när de lyfter upp en magnifik sugga till avkrokningsmattan. Ett några år gammalt PB ryker med 1,5 kg och första bekräftade hundraklubbaren tagen. Gäddan väger 7,9 och är 104 cm lång, en riktig braxen marodör. Grattis Jesper! Tagen på tidigare beskrivna träbit! Vilket flyt han fick..
Nu är det bara en stunds fiske kvar av denna fina fisketur, och Jonas börjar vara riktigt frustrerad så han byter till en Salmo Slider(beskriven i del ett).

Över till Jonas Sund med beskrivning:

Efter att Jesper hade fått sin fina dam så for vi vidare och efter ca 10-15 minuter smällde det till i Franks spö och det var gädda på gång, han stannade båten för att drilla in gäddan. Jag vevade in mitt drag på samma gång så det inte skulle gå till botten. Gäddan visade sig vara i mindre kaliber.

Under tiden som Frank avkrokade sin gädda så slängde jag ett kast in mot land i hopp om att något skulle hugga, när jag vevade in lät jag draget sjunka på djupet så att det skulle fiska när botten. När jag höll på som bäst ringde min telefon så jag talade i telefon på samma gång jag vevade in. Plötsligt tog det stop å jag tänkte äähh fast i botten!
Men det visade sig att det inte hade fastnat för det följde med något tungt. En större kvist från botten trodde jag ända tills kvisten började simma i väg. Det visade sig vara en finare dam när den kom upp till ytan. När jag drillat färdigt och Frank hade säkrat den i håven gav vi ifrån oss ett glädje skrik som fick stämbanden att må dåligt.
Sen gled vi in till land och den vägdes till 7,82 kg och hade längd på hela 117 cm. Det var min första 100- klubbare och nytt PB!
Somliga har flyt i rätta ögonblicket, ungefär 10 minuter förrän vi hade färdigt fiskat kommer hans livs fisk på en fjutt Salmo! Grattis! Tar av fiskekepsen för båda pbna och hamnar att ligga i för att klå dem.

Härlig fiskedag, fick totalt runt 45 gäddor! Sundfors vann antals- och Jesper vann storleksmässigt. Dessutom denna vecka har alla i teamet lyckats fånga varsin Hundraklubbare! Kommer videoklipp ihelgen!

//Frank och Jonas Sund


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar