27 juni 2012

Göstrolling 23-24.6

Länge sedan det har kommit någon uppdatering, försöker alltid skriva några rader när man har varit ut på något värt att skriva om.

Ihelgen var jag ut på säsongens första gösprojekt. Trollade från kl. 11 till kl. 04 på morgonen, fint att vara med om solnedgång och soluppgång. Hade med mig Jesper, Jonas Sund och Peter. Vi skulle testa hur det gick att trolla med 8 spön till senare gäddtrolling pass.


Kvällen började med att Jonas drog en liten gädda vid utläggningen av spöna. Någon timme in i fisket fick Jesper en mindre gös på knappa 500 gram, tog på yttra paravan spöt. Fortsatte att trolla och en halvtimme efter första börjar Jespers paravan att sacka efter och han landar en gös på nästan kilot.

Senare på natten får jag ett ettrigt hugg på djupparavanen i propelldraget och jag kan landa en liten glupsk gös som är knappt halva storleken av vobblern.


Billiga mp paravaner funkar bra att trolla allt från småvobblers till stora beten som 1 kg idar!Soluppgång och en förflyttning 

Trollingprojektet börjar gå mot sitt slut och Jonas paravan börjar bete sig konstigt, tar loss spöt från hållaren och ett mothugg senare glider hans livs första gös mot båten. Så nu ligger hans pb på 1,1 kg. Grattis!


En slut Jonas med sitt livs första gös

Efter en fin natt på sjön slutade vi fisket vid kl. 04, trötta och hungriga åkte vi hem. Enda personerna vi såg på sjön var några statligt anställda i en gummibåt som skeptiskt kollade in vårt ekipage på nära håll, tur att vi hade paravaner som höll dem på avstånd från våra linor.

Alla fiskar tog vi på Jesse vobblers i skrikiga färger. Kommer flera gös- och abborreprojekt i sommar ennu, har några pbn att höja denna säsong!

//Frank

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar