01 oktober 2012

Ambassadeur trimning i bilder

Har sneglat länge på Jonas Sunds Predator rulle. Många avundsjuka blickar har kastats mot den långa veven och 6.3:1 utväxlingen och att inte förglömma, den fina gäddan på sidokåpan! En sådan vill jag också ha!

Men nu kan jag ju inte kassera min gammla trotjänare pga. avundsjuka...Då kom jag på en smart ide, jag tar min C3:a och förvandlar den till en Predator rulle! Kan få allt utom gäddan på sidokåpan.

Lättare sagt en gjort. Först måste man hitta delar...

Efter ett knaggligt samtal(på finska) till Pure fishing Finland, hade jag fått fram att man kunde beställa delar av dem. Tog hem kuggarna åt en C4:a och det som hör till veven från en Predator.

Här kommer mitt projekt: Abu Ambassadeur 5501 C3,5 "predator" (med lilla p)

OBS! Så ska det inte se ut när man har öppnat sin spinnrulle!

Bättre såhär, allt i militärisk ojennus!


Ny utväxling och jämförelse med original vev och predatorns. Nu förstår ni min avundsjuka!

Viktigt med vaselin på "vevtappen"! Kan ta fast annars.

Mjukare broms med planslipade bromsbrickor och blyerts "målade" fiberbrickor! 
Detta har inte predatorn :)

Färdig ihop monterad och redo för nya duster....


Behöver någon hjälp med sin Ambassadeur dvs. trimning, service eller några andra frågor. Kontakta mig bara på frankbjorkskog@gmail.com. Älskar dessa spinnrullar och hjälper gärna andra med problem så att ni kan var lika nöjda som jag är med den bästa spinnrullen i världen.

//Frank

2 kommentarer:

 1. Ser bra ut!
  Har själv en likadan rulle som börjar ha några år på nacken(inköpt 2007?), och det märks. Den börjar bli lite trög och ojämn både lagren och slirbromsen. Också "vevhandtagen" börjar bli lite glappa.

  Så jag undrar vad kostar en motsvarande uppgradering?

  //Jacob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan!

   Räkna med runt 60€, så får du nog en rulle som är som ny igen. Kan nog köra mer budget och planslipa brickorna, tvätta lagren i aceton och smörja med tunn olja. Veven kostade 20€, lagren ligger väl runt 20€, utväxlingen kanske 15€. Behöver du hjälp med monterning mm. kontakta mig på frankbjorkskog@gmail.com :)

   //Frank

   Radera