04 november 2012

Jakten på nytt pb del 1 av ?

Klockan ringer halv 7, trycker snooze och sover ytterligare 15 min före jag slutligen orkar upp. Äter morgomål och fixar med grejorna. Anländer till hamnen 8 tiden när det har börjat ljusna till en dimmig vindfri dag.

Puttrar ut från hamnen och synen som möter mig är oroväckande, tjock dimma (sikt ungefär 50m).


Får köra sakta och navigera mig från konturer av holmar till nästa osv. Om ja villar bort mig helt har jag åtminstone Navionics i telefonen.

Kommer utan incidenter till stället jag skall slowtrolla med betesfisk. Efter lite sökning hittar jag en intressant brant med mycket betesfisk på, hinner inte trolla långt förrän parvanen börjar sacka efter, jess dagens första!
Drar ett hårt mothugg och motsåndet jag väntar mig byts mot dedär tomma som alla som fiskat vet hur känns...

Kör vidare i en timme utan något intressant att skriva om förutom att dimman börjar lätta lite så man börjar se lite mera än konturer och att paravanerna måste rensas från lite skräp. Börjar frysa lite när ingenting händer.

Har trollat några varv över det intressanta området ur flera olika vinklar och farter, tillsist orkar inte en gädda hålla sig mera och jag hör det härliga ljudet när linan släpper från linclipset (i form av ett gummiband) på flötestrollingspöt...donk! Jaa så låter det och linan snurrar av spolen och flötet hoppar och försvinner. Nitar till med mothugget och nu finns motståndet där och värmen sprider sig i kroppen, jaaa äntligen!
Vevar in gäddan ganska enkelt och får syn på den och uppskattar den till en fet 3,5 kgs. Orkar inte trassla in den i håven så jag besluter att handlanda, men en krok hänger lite farligt så jag tvekar lite och gäddan krokar lös sig själv, chillar en stund vid ytan och försvinner sakta ner i djupet för att fortsätta trakassera löjstim.

Vid 12-tiden börjar vänstra sidans paravan hoppa på ett känt sätt, hugg! Mothugg, värme och fajt med en fin rusning vid båten. Gäddan håvas felfritt och blir avkrokad i håven, tar bort vågsäckens vikt och fisken väger 4,1 kg med en längd på 85 cm, fint!

Trollar tomt i 2 timmar och dimman har lättat nästan helt. Besluter att byta till vobbler, kör med två paravanspö. Höger paravan Zam 22cm Firetiger, vänster paravan Westins jätte 19cm shallow Rödsvart.

Testar olika farter med elmotorn och 3ans fart känns bäst med bensinmotorn ner. Intressanta området som jag nötte tidigare har fått "vila" några timmar och det ska nötas igen. Andra repan över området och vänstra spöet bugar, Westinaren levererar. Vrider gashandaget till noll, rusar på spöt och gäddan sitter, ungefär i samma ögonblick båten stannat hugger det på det andra spöt, dubbelhugg! Fummlar spöt jag håller i handen mellan knäna och drar mothugg på andra, bomhugg...shit! Vaknar ur den sekunds långa koman av att det rycker i det andra spöt, slänger bomhuggs spöt i båten och fortsätter drillen. Gäddan känns lite finare och jag greppar håven, när gäddan är i håven kan jag betrakta en riktig löjslafsare, huvudet som en trea följt av en riktigt fet kropp. Väger gäddan till 4,4kg och med en läng på bara 81 cm. Tar ett foto och gäddan simmar snabbt tillbaka.


Fortsätter en stund men beslutar att avsluta för dimman har börjat tätna på nytt. Inget nytt pb denna gång, men nya tag nästa helg!

//Frank
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar