04 januari 2013

Dagen då proppen lossnade

Har tidigare varit ut på 3 ismetespass denna säsong. Och bara 2 händelser(!), premiären fick jag en liten stackare som var lika chockad som mig att den högg och andra passet fick jag känna en gädda några sekunder. Tredje passet skrev Sundfors om. Ismetet denna säsong kan bara skrivas med ett ord: FRUSTRATION.

Men igår fick man äntligen traska ut i morgon mörkret på den mjuka isen med färska mörtar i hinken. Sundfors var lika taggad som mig och idag kändes allt bättre på något sätt, -2 grader och stigande lufftryck.

Ut med fyra spön på var för att lokalisera var gäddorna håller till, och med gryningsljuset klingade det till i min vippa, upptäckte att vippan längst från campen(stället där vi sitter och jäser) stod i givakt och efter en liten språngmarsch var man framme vid spöt. Yah! fast fisk efter 15 min av fiske och den känns bättre, efter lite stångande får vi upp en fet 3,8 kgs gädda. Bra början på morgonen.


Hinner inte vänta många minuter och vippan som ligger på grunt vatten klingar till. Kommer fram och hör rullen skrika ut lina, gäddan stannar och mothugget sitter, andra gäddan landad väger 3,4 kg.
Efter den fisken bommar Sundfors en och jag svarar med att bomma också. Mellan kl. 9-12 landar vi 7 gäddor och bommar några. Enda gången det är lugnare är när Sundfors kokar knackkorv och vi får än en gång konstatera att mat är godare när man är ute.

Senare får vi nästan ett dubbelhugg, jag landar en 3,5a och Sundfors vippa studsar till när han håller på att fotografera min gädda. Snabb c&r och jag springer till undsättning, gäddan som kommer upp är en liten skimrande kilos gädda som snabbt krokas lös och får simma tillbaka.

Dagen summeras till många händelser, 9 landade och några bommar. Äntligen har proppen lossnat och en bra start på fiskeåret 2013!
YUMMEY! 


//Frank

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar