02 januari 2013

Nytt år, nya möjligheter - Ismete imorgon!

Får väl börja med att önska alla läsare ett gott nytt "skitfiske-år"! Jag konstaterade att det nästan gått 2 månader sedan senaste inlägget här i bloggen, vilket är allt för länge om man vill hålla läsarsiffrorna uppe. Ska försöka komma ut med mera material här i framtiden. Alla inlägg bör ju inte dikteras i timtal, viktigaste är ju att berätta om vad vi hållit på med och vad som är aktuellt för tillfället.

Daniel inledde isfiskesäsongen fint med att landa en 5 kg:s och en 6+ under första passet. (Slutet av november om jag kommer rätt ihåg) Två fina madamer redan under premiären alltså! Gäddorna tog på stora döda mörtar som fiskades botten nära i ett rätt så närabeläget vatten.

I övrigt så har isfisket börjat liksom mina tidigare säsonger, dvs. trögt! Personligen har jag 3 pass bakom mig och under dessa har jag lyckats landa en liten stackare till gädda.

I söndags (30.12.2012) var jag ut på äventyr med Frank och Sund till ett nytt vatten. Ingen gädda landades eller visade ens intresse, men vi återvänder säkert ännu denna säsong. Hittade spots som garanterat håller gäddor av grövre kaliber i området, så med långt tålamod ska vi nog nöta ut dem.

Största bekymret vi har för tillfället är att få tag i levande betesfisk (mört). Två mörtstugor är riggade och vi har fyllt på mäsk i dem med några dagars mellanrum. Ännu har inte en enda stackare simmat in och ätit av våra delikata mäskbollar. Nåja,  inhandlade idag 10 kg mäsk samt lite boilies av Markus på Bigfish, så kanske vi ändå lyckas locka in lite mört i stugorna så småningom.

Passade på samma gång på att köpa levande mört av Markus, så imorgon blir det nya tag med levande beten. Återkommer med rapport efteråt!// Sundfors


2 kommentarer:

  1. Nu vet jag en anledning till att man kan ha dåligt med betesfisk i mörtstugan. Landade en 3,5kg gädda igår. Blev lite trassel med paraplystugan då den inte kom upp på isen. Men med lite borrande så fick vi till ett lite större hål. Nu vet jag var det finns gädda i halvformat iallafall :)

    SvaraRadera
  2. Ok.. Vi nöter vidare med vår mörtjakt, snart lossnar det nog. :) Riktigt bra med action på isen igår, levande beten levererar.. Frank skriver några rader om gårdagen inom kort. :) // Sundfors

    SvaraRadera