21 januari 2013

Nytt ismete pb och 5 gäddor över 5,5kg

På fredagen beslöt jag och Sund att vi skulle åka skoter till morgondagens fiskeställe. Med skoter slipper man snabbare och lättare till fiskeplatsen utan extra släpande av pulkan.
Börjar lördagsmorgonen med att åka via mörtstugan efter färska mörtar och åker vidare till dagens fiskeplats.

När vi närmar oss ser vi en gestalt i färd med att lägga ut spön, visar sig vara Daniel från teamet. Bättre med flera spön ute så man har större chans att lokalisera var fisken rör sig och trevligt med mera folk att dra fiskehistorier med.

Lastar ur skotersläden och börjar rada ut spön, jag radar ut fyra och Sund tre. Daniel åker iväg en stund så vi vaktar hans spön sålänge, men ingenting händer. När han återvänder har vi bara fått en 1 kilos gädda på mitt spö.

Snö var lovat idag och snö kommer det, vågrätt. Vi har byggt ett litet vindskydd bakom skotern och sitter där och myser med en kaffekopp, pling-pling min vippa studsar upp. Skyndar halvsmygande till spöt och gäddan tar lina saktat, väntar en stund och drar till med ett rejält mothugg, möts av rejäl tyngd och börjar drömma om ismete-pb. Fajten går bra och upp kommer en fin gädda på 6,15 kg och 100cm, yah första metersfisken iår! Och nytt ismete-pb..På med ny mört och väntar en stund till, vippstuds igen och spöt närmst sinalerar fisk, mitt spö igen! Kommer fram och hör trollingrullen skrika ut lina, har aldrig sett en så lång rusning i mitt liv säkert runt 20-30m. Mothugget sitter och vinshningen börjar, efter lite slit är gäddan landad, en till 5+! Gäddan väger 5.55 kg och har en ovanlig färgtäckning(långa ränder).Väntar lite till och Daniels vippa studsar, ny smygrush, väntan, mothugg och tungt motstånd. Efter vägning mätning och fotografering kan vi  konstatera en till säker 5+are. Gäddan väger 5,60 och är 91 cm lång, har ett ganska kort och märkligt huvud, kommer nog att minnas den vi recatch..


Vid dethär laget är vi rejält nöjda över dagens fiske och snöstormen biter inte på oss. Men mycket vill ha mer eller hur man säger. 
Sund tar ett "väckningsvarv"(kollar spöna och drar i linan). Jag och Daniel sitter och dricker kaffe när vi ser Sund stå och vifta med händerna, hugg! Springer dit och efter en stund krokar han sin första gädda på ismete. Gäddan svarar med rejält motstånd, och rusar flera gånger från hålet mot botten, Sund lägger hårt mot hårt och vi får gäddans huvud till hålet. Jaaa! Wuhuuu! En till 5+! Gäddan är en fet dam på 6,66 kg och 97cm. Gäddan blir utsedd till finaste fisken iår! Sund är värd en sådan efter x-antal bompass..Grattis!


Fortsätter väntan och generalhålet närmst land levererar igen! Jag stångar med fisken en bra stund och den stretar när vi skall styra huvudet till hålet, snacka om muskler! Fisken upp på avkrokningsmattan och kan ennu en sista gång konstatera 5+! Yaaaah! Väger in fisken till 6,37 kg och en längd på 99,5 cm! Det tvåtimmar gamla ismete-pbt ryker..


Huggperioden ebbar ut och vinden vrider till nordlig så vi bryter fisket vi halv 3 tiden. Denna dag går till historien och man kommer minnas den när man sitter och väntar på ismete nästa höst. Tack Sund och Daniel för gott sällskap, landnings- och fotohjälp!

//Frank


1 kommentar:

  1. Bra fiskat! Kul att hitta ännu en bra blogg. Grattis till is-pb.
    Skitfiske!
    Jakob Fagerlund / / Sf lures

    SvaraRadera