01 februari 2013

Nya tider och lite framtidsvisioner

Tänkte komma med en liten nyhetsupdate från min egen sida samt lite funderingar över kommande öppenvatten-säsong här och nu, trots att vi befinner oss mitt i isfiskesäsongen som bäst.

Fiskeprylarna har för min del stått orörda sedan den 9.1, när jag ensam var ute på ett snabbpass och lyckades kroka årets första 100-klubbare. De övriga i teamet har varit ut på äventyr nästan varje veckoslut och som ni säkert har läst, så hade grabbarna rätt så sanslöst fiske den 19.1. Riktigt roligt att följa med vad som sker på isarna, även om man gör det per telefon och från en sjukhussäng..!

Jepp ni läste rätt.. Mellan den 16-22.1 "bodde" jag tillsammans med min fru på sjukhuset. Den 16.1 blev och kommer förbli en rätt så omtumlande dag. Klockan 12.50, efter en låång förmiddag, välkomnade vi vår Älskade son till världen! :)

Sjukhusvistelsen gick till all lycka planenligt och den 22.1 kom vi alltså hem med vår lilla prins. Sedan dess har det mesta gått ut på att skapa lite rutiner i vardagen. Dessutom har man mer eller mindre varit tvungen att sova in timmarna som man vakat under natten dagtid, vilket i sin tur gör att dygnen bara rusar iväg.

Så över till framtidsvisionerna...

Eftersom jag inte varit ut och fiskat alls under de senaste veckorna så har jag ägnat lite tid åt "teoretiskt fiske" och smitt planer inför framtiden och hur jag vill utveckla mitt fiske. Sedan jag fick min "nytändning" med fisket och började spendera mera tid än vad bekanta anser som sunt med detta intresse, så har gäddorna rasat in och närmare 300 st / säsong har krokats. Nu har jag dock bestämt mig för att detta "sniprally" får vara slut.

Det är väl under de senaste veckorna som jag även insett att fiskepassen bör planeras lite i mera i förväg än tidigare, vilket betyder att man vill få ut maximalt från dem när man väl kommer sig iväg.

Jag har bestämt mig för att välja bort mängdfisket och sikta på den absoluta toppen framöver. Detta medför garanterat många tålamodskrävande timmar på strandkanten och i båten, men när drömfisken väl har håvats/landats, så glömmer man snabbt timmarna som spenderats i väntan på kanonhugget.

Efterleks 8+
Målsättningen och siktet står ju naturligtvis på magiska 10 kg. Dock bör det nämnas att vattnen vi fiskar i inte håller särskillt många gäddor av denna kaliber. Kanske bara bra, eftersom bedriften att kroka-landa-och återutsätta en 10 kg:s fisk då är än mera prestigefylld.

Hemligheten är ju i och för sig att hitta ett vatten där monstergäddor existerar och det är väl denna bit jag kommer att fokusera lite mera på framöver. Rädslan att köra bompass får inte existera och det kommer att vara ett evigt nötande, men som sagt - När hon ligger, förhoppningsvis romstinn och fin, i vågsäcken så är hon garanterat värd varje minut som spenderats.

Personligen så är jag övertygad om att (is)metet och flötestrollingen är de hetaste metoderna för att överlista "den omöjlige", så karpspöna och beteshinken kommer säkert att stå nära till hands när isarna smälter.

Gäddan på bilden krokades under vårens gäddvecka och vägde strax över 8,5 kg. Skulle varit roligt att väga denna dam innan leken och nu till våren hoppas vi hårt på detta.

Allt under 4 kg förblir ointressant i min bokföring och statistik framöver.. Blir det för långt mellan huggen så kan man ju alltid fånga en gädda eller två med något som ligger nära till hands vid sommarstugan. Att dra snipor på UL-utrustning kan ju fungera som tidsfördriv ifall huggen från de rutinerade damerna uteblir.


Over and out!


// Sundfors


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar