30 september 2013

FlötesTrolling "29.9.2013"

Flötestrolling i nytt vatten alltid intressant. Vi Startade tidigt på morgonen väcking 04:00 vi Sjösatte båten klo 06:00 . Det var helt vindstilla och det passar ju inte gäddan så bra. Vi började fiska men det var trögt ett litet hugg hade vi efter en timme, 3 timmar gick inget alls. Först klo 13:00 började hända saker. Jag hade nyss lagt ett nytt tackel med en ny färsk mört när jag skulle lägga ut andra tacklet ser jag när flötet sticker iväg med fart tog snabbt i spöt och öppnade bygeln, kände genast att det är ingen liten gädda efter hård drillning är gäddan i båten.

11 kg 115 cm

Vi Fortsatte efter en halvtimme högg det till igen kändes som botten, men efter en stund såg vi en stor virvel ur vattnet, gäddan kämpade hårt! Med en fin håvning av Kimmo var gäddan i båten.9+ nära 10  110 cm

Igen ut i båten och på med nya mörtar, några små gäddor  högg, det började blåsa lite mera Kimmo
Lag på en 1 kilos havsöring som tackel nu jävlar . efter ca 1.5 timme small det igen på kimmos 
Havsöring. Gäddan kämpade bra och efter en stund var en till fin gädda i båten!

10,7 kg.

Riktigt bra fiskedag 3 fina gäddor med medelvikten på 10 kg 

7 kommentarer:

 1. Fina gäddor,men att använda undermått öring som betesfisk tycker jag inte är okej,och inte heller iden att använda ädelfisk som bete vid gäddfiske.Skärpning!

  SvaraRadera
 2. Var läste du om undermåttsöring? Varför skulle man inte kunna använda "ädelfisk"? ifall du syftar på att det är fin matfisk så kan man ju också äta övriga fiskar som vi använder till betesfisk. Tex på många platser är mört och id delikatess medan man här gärna använder dom som betesfisk

  SvaraRadera
 3. 1 kilos öring räcker inte till lagstadgade 50cm även om den är riktigt mager.Öring och tex sik är riktigt bra matfiskar som inte borde användas som betesfiskar.Dom som äter mört eller id har nog brist på annan mat/andra fiskar.

  SvaraRadera
 4. Öringen är dessutom en hotad art,det kan man inte säga om mört eller id.....

  SvaraRadera
 5. så här var det min kompis (kimmo) hade fått öringen av en nätfiskare . den hade varit för länge i nätet och blivit dålig, bättre att man använder den till nått en att slänga den !

  SvaraRadera
 6. vad är då problemet? visst är öringen hotad på vissa platser men varför man inte skulle kunna använda en öring som dött i nät som betesfisk istället för att kasta bort förstår jag inte. men är ju lätt att klaga och klandra på andra speciellt när man som i detta fall tydligen inte visste sanningen. tror nog ingen behöver gå hungrig för att vi nån gång använt "bättre fiskar" som bete. int ens du anonym. sätt gärna namn under så är du mera seriös och man kan ta dina kommentarer seriösa

  SvaraRadera
 7. Deja vu! När jag laddade upp historien om min första tia så haglade anonyma kommentarer in om hur jag fiskat på fredade vatten osv, osv... Fint att vi nån läsare aktiverat sig och kommenterat, men att släppa iväg en kommentar under signaturen "anonym" luktar avundsjuka på långa vägar. Lätt att sitta och moralpredika bakom en dator nånstans utan att veta hela historien om händelsen, eller vid detta fall val av bete. Tack för kommentaren, men sätt gärna ditt namn under så vi kan föra en normal diskussion/debatt som vuxna människor. Misstolka mig heller inte, vi vill gärna höra vad våra läsare tycker om det vi håller på med men känns inte seriöst när man inte vet vem man funderar med.

  SvaraRadera