28 september 2013

Havsöringsfiske

Blev så en fisketur efter skärgårdens silver, havsöringen. Efter att det i flera dagar blåst för hårda vindar för att våga sig ut till havs såg vindprognoserna lite bättre ut för lördag så jag, Gustav och två av mina vänner bestämde att det blir havsöringsfiske. Vilken metod vi skulle fiska va vi osäkra på så vi tog med både trollingspöna och kastutrustning. Väl ute blev valet rätt enkelt, havsvattentemperaturen hade sjunkit ner till 6-7 grader och vinden blåste 5-7m/s NO. Blev alltså att försöka lura dom på kastutrustningen. En stund efter att en första kaffepaus avnjutits krokar Kaabi en fin måttfisk på 55cm och 1,66kg. En bra fiskeplats som tidigare levererat fina öringar har åter levererat. 
Med öring i båten går fisket lättare och vi söker av nya och gamla platser. Vi testar ett flertal olika beten för att om möjligt komma på vilka färger som gäller idag osv. Efter några timmars kastande utan händelser kommer så ett hårt hugg på mitt spö och fisken sitter direkt.Misstänker till först att det är en gädda som e i farten men ganska fort ser vi att det är öring. Efter en kort kamp e öringen klar för håven. Den vägs till 1,88kg och är 55cm lång. Denna fisk tar en jk uistin som för vår del funkat speciellt bra för havsöringen i vår skärgård. 
Efter att fiskat av några platser till utan resultat avslutar vi fisket och återvänder till hamnen. Blev trots allt en riktit fin fisketur som gav mersmak och motivation för flera öringprojekt. 

//Gustav, Kaabi och Viktor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar