10 september 2013

"Höstens" första gäddpass

Igårmorse bar det av på "höstens" första riktiga gäddsatsning. Åkte iväg tillsammans med Frank när det ljusnade och hann fiska ca 5 timmar innan vi var tvungna att ta upp kanoten och styra hemåt för att Frank skulle hinna i tid till jobbet till kl. 14.


För att komma ut så snabbt som möjligt på vattnet som var i fokus för dagen, valde vi att fiska ur kanot. Perfekt val när det inte finns allt för gott om ställen att sjösätta båt på.

Första hugget kom efter att vi fiskat ca 1/2 timme. Jag testfiskade mina nya Muskie wobblers när det small till nära en vasskant intill ett lite djupare parti i sjön. Stenhårt hugg och till och med lite tyngd när drillningen påbörjades - Skönt.


Efter en kort fight kunde jag säkra dagens första gädda. En snabb vägning visade ca 4 kg, varefter hon fick simma hem igen för att växa till sig.

Solen steg på himlen och vid middagstid låg temperaturen säkert på närmare 25 grader. Nästan ingen vind alls heller, vilket inte kändes som de bästa förutsättningarna för ett lyckat höstfiske efter gädda.


Vi fortsatte dock nöta eftersom vi hade rätt bra med tid på oss ännu. Frank svepte ut en Salmo Skinner i naturlig färgsättning och betet hinner knappt landa innan en ca 3 kilos gädda kastar sig över godbiten. Snabb avkrokning och några foton för bloggen och i med gäddan igen.

Vem kan ha orsakat dessa bitmärken i en 3-kilos fisk!?

Synade, liksom alltid, fångsten lite innan releasen och hittade ett färskt bitmärke på ena sidan av gäddan. Detta väcker, i alla fall hos mig, frågan vem som har gett sig på en ca 3 kg:s fisk troligen i avsikt att få sig en munsbit...


Fick igår även uppleva tidernas snabbaste återfångst.. Frank hann knappt kasta ut samma Salmo Skinner igen, innan nästa (samma) gädda åter suger i sig betet och efter en stund glider upp bredvid kanoten. Konstaterar den osannolika återfångsten när vi ser den kännspaka skadan som vi strax innan releasen funderat över.

Avslutade fisket strax efter 12 och åkte hemåt. Höstfiskepremiären är nu gjord, i gassande solsken och 25 graders värme. Kanske värt att invänta lite kallare väder innan man lägger nästa pass efter det gröna guldet, men hur som helst roligt att komma ut och fiska av sig abstinensen som man samlat på under hela sommaren.

// Sundfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar