22 september 2013

Ledig dag = fiskedag

Så blev det dags för mitt första seriösa gäddprojekt på senare år. Har mest fiskar ädelfisk av olika sorter dom senaste åren + att det blivit en del del flugfiske. När jag och björn hade en telefonpalaver en kväll när vi båda va i jobb kom vi fram till att vi båda va lediga på fredag. Och eftersom ingen av oss hade planerat nåt vettigare så blev det såklart fiske. Eftersom Björn och vänner hade haft hyfsat fiske veckan innan bestämde vi att vi kör ett gäddpass. Nån gång efter 8 på morgon packade vi bilen och drog iväg. Förmiddagen bjöd mest på trögt fiske, nåt enstaka hugg och nån liten landad. Närmare eftermiddagen fann vi en plats var det stod några och vi hade en stunds intressant fiske. Vi fick flera mindre och nån enstaka lite finare. Björn tappade också här en finare gris som kanske hade räckt till metern.
En av flera som fick se båten från insidan
Efter att huggperioden va över fortsatte vi fisket och kom till ett nytt ställe. På en av dom första kasten högg så en finare gädda min kuusamo professor. Kändes att fisken va tung men den gav inte något nämnvärt motstånd innan vi hade den vid båten och hon såg hur ful han som va i andra ändan av linan va :D Då blev det bråttom och hon gjorde flera rusningar och bjöd så på en riktigt fin kamp på min relativt lätta utrustning. För de som är nyfiken, havsöringsutrustning + tafs. Redan när hon va första gången till båten sa Björn att det är garanterat nytt pb för mig. Tror inte jag tidigare fångat nån ens över 3kg. När gäddan väl va i båten stannade vågen på 7,35kg och längden va 104cm.


Mitt nya personbästa på 7,35kg och 104cm
Efter att gäddan fått simma tillbaka fortsatte vi fisket nån timme innan vi hamnade att avbryta. Vi fick flera både på jerk, sked och poppers. Speciellt roligt för min del var att dagens tur visade tydligt att finnarna nog har kunnat gäddfiske redan innan dessa moderna beten och fiskemetoder utvecklats. Jag fiskade nästan uteslutande denna dag med kuusamo professor och iaf idag funka den lika bra som de jerkkar som björn bjöd på.
Höstfisket fortsätter och blir garanterat fler gäddfiskepass framöver. ska också försöka hinna med några seriösa havsöringspass. Hösten ser lovande ut när redan 3st ur teamet höjt personbästa under bara två fiskedagar så ser framemot fortsättningen :)

Gustav och Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar