05 oktober 2013

28.9.2013 - Första tian!

Lördagen den 28.9 bar det iväg på ett fiskepass me Frank. Försov oss lite så vi var ute först vid en 8 tiden. Vattnet vi skulle fiska i hade vi bara varit å fiskat på en gång förr, men då bara fått några mindre gäddor. Men vi visste att vattnet hade potentialen att leverera större exemplar.
Dagens metod var trolling och spinn. Vi började med att trolla å de var trögt länge, bara två mindre hade vi och Frank hade några som han tappade. Vi nötte på nån timme till och sen högg de till på mitt spö.
När jag börjat drilla hem henne till båten så kände jag inte riktit hur fin den var för den gav inte så mycket fight i början. Det tog inte länge före hon började ge en fin match och hon borrade sig ner och åt sidorna å vägrade att komma till ytan. Efter en fin fight kom hon äntligen till ytan.
Frank håvade å säkrade henne i håven, och vi var glada som löjligt bortskämda barn på julafton när vi såg att hon kommer att vara så sjukt nära 10 kg. Senare efter vägning å mätning fick jag med stor glädje konstatera att jag tagit min första tia. Gäddan var 10,44 kg och 115,5 cm å de blev mitt nya PB!
I detta vatten skall vi nöta flera gånger kunde vi bara konstatera. Kanske första ismetepasset blir på detta vatten också, men det blir först när vi får minus grader och is som håller att gå på.

                                                           Här är lite blider på damen.


10,44 kg - 115,5 cm// J Sund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar