02 november 2013

Den senaste tidens fiske

Hej alla.Verkar som att teamet inklusive mig lider av någon typ av bloggtorka. Orsaken till det kan man finna i flera saker. Dels så blir dagarna bara kortare och kortare vilket gör att man inte hinner på nåt längre fiskeprojekt ifall man jobbar vanliga tider. Dels beror det också på att vi i teamet har haft ganska full upp med annat program, övriga intressen, familj, hus och hem. En del projekt har det iaf blivit, speciellt för mig och Björn som rätt ofta lyckats pricka in att vi båda jobbar samma skift. De flesta har varit korta projekt men torsdagen blev det iaf ett lite längre pass.
Torsdagen började med toppenväder och fiskefeelisen va på topp. Planen var att runda några säkra gäddställen i hopp om att nån större fisk skulle visa sig. Efter att vi packat båten full med prylar styrde vi kosan mot dagens första fiskeplatser. Fisket började trögt innan vi efter en stunds letande fann en vik som höll en del gäddor. Vi hade en stund ett riktigt trevligt fiske med flera landade gäddor. Inga riktigt stora men Björns gris på 5,9kg får väl ändå vara godkänt. Efter att huggperioden va över fortsatte vi vidare och fiskade av flera platser. Fisket fortsatte att va trögt. Fram på eftermiddagen hade vi en stund när vi fick några gäddor och där tappade Björn också en som kanske hade varit dagens största. När klockan närmade sig 14.00 så avslutade vi fisket eftersom vi båda skulle i jobb direkt efter.
Ännu fortsätter öppen vatten säsongen och hoppeligen ska man hinna ut ännu några gånger innan isen lägger sig. Högst på önskelistan över vad man ännu vill få ut av fiskesäsongen är väl nog nån dags fint havsöringsfiske. En stor gädda skulle inte heller va fel. :) Nästa vecka blir det troligen också ett försök att fånga några sikar.
//Gustav och Björn

Nedan några bilder från senaste tidens fiske
Havsöringsfiske för några veckor sedan. Lite väl hårt väder :)

5,45kg

kuusamo professor levererar igen :)
Björns feta gädda på 5,9kg

Alltid C&R

inte speciellt stor men ett grymt hugg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar