10 november 2013

häftigt dubbelhugg och en riktig gris

Hej och hallo alla glada. Blev ett kort gäddfiskepass igår, lördag. Hade till först tänkt mig ett havsöringpass men den senaste veckans tidiga mornar och korta nätter gjorde sitt till att det istället blev en rejäl sovmorgon. Vid lunchtid frågade brorsan om ja hänger med på ett några timmars gäddpass och så blev det. Båten hängdes efter bilen och så bar det iväg. Väl framme vid båtrampen blev det bråttom att få båten i sjön. En kamrat meddelade att han landat en fin gädda på 8,05kg så vi for genast ditåt. Efter en kort palaver så började vi fisket. Bara en kort bit hann vi köra innan det högg till på brorsans spö. en sekund senare högg det också på mitt spö. Båda gäddorna kändes riktigt fina, brorsan fick sin ganska fort till båten så vi såg att den va fin. Min drog mera mot botten och tog en stund innan vi såg henne. Av hennes betéende trodde vi att den måste va ännu större. När jag väl fick den till båten så kom dock förklaringen. Gäddan var inte alls så stor som vi trott men va felkrokad. Efter en snabb avkrokning, vägning och fotografering så fick dom båda simma tillbaka. Brorsans gädda vägdes till 7,65kg och va en riktigt tjock gris. Min var inte alls så stor som vi trott till först men 3,85kg får väl ändå vara godkänt.
Henkka me 7,65kg
textförfattaren med 3,85kg
en riktigt tjock "gris"

överst 7,65kg och underst 3,85kg
Tyvärr hade vi inget måttband med så längd och omkrets fick vi inte. Vi fortsatte fisket och fick flera mindre gäddor. 2st. kring 4kg varav en som brorsan tog vägde 4,4kg
henkka njuter upp en gädda :)

4,4kg
Vid 16.00 tiden avslutade vi fisket för denna gång. Dagens projekt blev ett fint exempel på att man trots sovmorgon kan hinna med ett bra fiskepass :D Värt att nämna är också att dagens gäddor va otroligt pigga och bjöd på häftiga hugg och fina fajter. 
//Gustav och Henkka 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar