05 november 2013

steg för steg


Det började egentligen tidigare denna höst, då vi var ut med två båtar från teamet, Frank i sin kanot och jag och min bror i min båt. Jag och "Nicki" började med flötestrolling, men tröttnade ganska fort på att det inte hände någonting, och metoden kändes oändligt trög.. 

Men Frank som tydligen hade bestämt sig för att få flötestrolling att fungera denna morgon, körde envist på med en stor död mört tacklad bakom kanoten hela morgonen. Det resulterade i att han lyckades få en gädda på 10,05kg, 118cm och senare fram på dagen även en på 7+.


Frank med sin fina. 10,05kg 118cm

7,27kg


Då man sitter i sin båt och får ta del av detta makalöst fina fiske som frank höll på med, så kan man ju inte göra annat än att plocka fram de sura mörtarna och börja flötestrolla själv.
Det dröjde inte länge så drillade jag en bättre fisk.

6,65kg


Denna fiskedag gav mej en ny insikt. Flötestrolling är minst lika spännande och effektiv som ismete. (enligt mej)Den 7'e oktober var det dags att pröva lyckan igen. Jag och Jonas Sundfors hade laddat upp med stora levande mörtar. Det resulterade i att jag lyckades få en gädda på 8,7kg 113cm.

8,7kg 113cm
Måndagen 4.11 var det dags igen för mej och Björn att åka ut och försöka få till ett lyckat flötestrolling pass. För min del är det egentligen från och med denna säsong som jag börjat få metoden att fungera.
Men lite frustrerande har det varit att inte lyckas spräcka 10 kilos gränsen på ett bra tag nu.
Nästan alla andra i teamet har ju lyckats, varför inte jag? En fråga som säkert många inbitna gäddfiskare frågat sig själva då fisket har löpt dåligt en längre tid.

Väckning 0500.
Bilresa med kaffe på instrumetbrädan, snus under läppen och cigarill i näven.
Sedan förflytta sig med båt till den fiskeplats som varken jag eller Björn hade fiskat tidigare.

Det regnade redan då vi steg ur bilen. Det visade 1°C varmt och det hade utlovats snö till kvällen.

Jag har nog aldrig frusit så mycket på ett fiskepass förut som jag gjorde denna dag.

Men redan kl:0900 small det till rejält i grejerna och linan bara rusade från baitrunnern. 
Jag väntade en stund tills fisken hade lugnat sig lite, sedan krokade jag den.
"YEEEESSS" den sitter !!!! jag kände direkt att den hade lite vikt i sig. Då vi för första gången fick se den, såg den så otroligt kort ut att jag aldrig kunnat tro att det var en plussare på kroken.
Björn landade gäddan för hand, och utbrister -"Den väger nog mycket !!"
Jag svarade med ett brett leende.

Då jag väger gäddan blir jag verkligen förvånad. 10,15kg !!!!!!
Sedan då vi mäter den blir Björn ännu mera förvånad. 104 cm !!!!!


Ett glädje tjut ekade över vattnet !


fin rygg 


10,15kg 104cm


Det blev inga fler gäddor denna dag. jag hade ett hugg kl:1300, men då jag skulle kroka så gick linan av direkt, så ja hann inte känna något.


//Daniel Vähäkangas

1 kommentar:

  1. Alltså är det helt klart vilken metod som funkar ifall man vill ha STOR gädda :)

    SvaraRadera