24 december 2013

Drömmen om storlaxen: filmrecension

Fick igår en fin julklapp på posten från Alta, Norge. Min kompis Niklas Högstedt har ihop med några vänner senaste sommar filmat deras fiske i den världskända storlaxälven Alta elva och nu sammanställt materialet till en film.
Filmen tar tittaren med på en resa längs den mäktiga alta älven. Vackra omgivningar avlöser fina fiskescener. Filmen följer speciellt Anton och hans försök att äntligen fånga en storlax. Om han lyckas avslöjar jag inte. 
Filmen är speciellt intressant för mig då jag de senaste 4-5 somrarna besökt Alta och sett och hört via vänner om fisket i den berömda älven. Filmen väcker helt klart ett större intresse för laxfisket och Drömmen om Storlaxen snurrar allt mer i huvuden. En riktigt stor lax är ju trots allt med det finaste man som fiskare kan fånga. Filmen passar perfekt att se nu under den dystra, mörka och kalla vintern. En film som i sanning ger en fiskefeber och som rekommenderas varmt. 

Filmen säljs i Norge av Sandia produktions och på ett flertal olika platser i Alta. I Finland kommer den hoppeligen att finnas i Iflys sortiment inom en snar framtid och så småningom även i andra butiker. För frågor om filmen rekommenderas filmens facebook sida, Drömmen om storlaxen eller så bara kolla in hemsidan http://sandiaproductions.info/ Går också att kommentera här under så fås säkert svar :)

Så får även jag önska er alla en Riktigt Fridfull och God Jul med många klappar med fiskeinnehåll :) // Gustav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar