26 mars 2014

2 dagars ismete satsning

Kommer skriva ett kort inlägg om en två dagars satsning som vi var ut på för ungefär två veckor sen. Kort för att det kommer en tvådelad film från dagarna.

Jag hade fått en vecka vinterledigt, Sund hade tagit pekkasledigt och Sundfors har pappamånad.
Åkte iväg torsdag morgon tidigt och hade hyrt en grillstuga att övernatta i, fint att man inte behöver sova i bilen.

Fisket började fint med många fäll och många på isen bara snipor dock. Mitt på dagen i ett dubbelhugg möter Sundfors lite tyngd och vi kan landa en finare på 5,7 kg 95 cm..


Dagen forsätter i samma anda med sniprally i perioder, jag bommar något större på en stor "braxbliko" (björkna). Men annars är det bara små i farten, roligt med händelser ändå för denna säsong har vi aldrig varit med om något liknande! Tror vi är uppe i över 20 händelser före dagen är slut.

Skönt att vila mellan sniphuggen
Isen var blank o fin

Dagen övergick i kväll och det började regna, vi satt i totalmörker och regn en stund i hopp om en nattjägare men ingen visade sig så vi bröt för dagen.


Upptindning av gäddfiskare


Gjorde upp en värmande brasa lät den brinna ner, slängde på lite grillbriketter och tillredde årets fältmåltid nötinnerfilebiffar med klyftpotatis och pepparsås. Smakade bra efter hel dag på isen!
Alarmet ringde vi 5-tiden och lite styva i nacken och ryggen av den obekväma sovställningen på bänkarna fick man börja värma upp med en brasa så kläderna fick lite värme i den råa grillstugan.
Morgonmålet fick vänta tills man sitter på isen med spöna ute. Taggade som vanligt plockar vi ut spöna ungefär på samma platser som dagen innan.

Morgonen börjar med en massa spring mellan hålen för smågäddorna har vaknat, tror det tog en hel timme före man fick sätta sig tillrätta och äta morgonmål. Dagen är blåsig och vipporna bjällrar ut "lycko" bjällringar hela tiden så man får titta runt lite mera.

Har mycke händelser denna dag också, kanske lite varsammare hugg än dagen före men ändå gott resultat. Bommar säkert fyra på raken på spöt längst bort och spöna närmare får vara orörda, så vi besluter oss att flytta några spön längre bort. Jag flyttar två, Sund och Sundfors flyttar ett på var.

I samma veva har jag försett mina spön med blänkande spinnarskedar för ökad attraktion när vipporna blåser upp och ner i solljuset. 
Sundfors landar en gädda på "nya" spöt och jag bränner två gäddor till längre bort och frustrationen kommer krypande. Efter andra missen säger Sundfors nåt i stil med "vi har ju en halvtimme ennu"(klockan är lite över 4). Jag sitter länge vid hålet, kortar av linan och lugnar ner mig lite. Släpper ner en stor död mört och går tillbaka till campen.

Vi sitter som många gånger tidigare och väntar på det "sista" hugget som oftast uteblir. Halvtimmen går ut och vi konstaterar vi ger det en kvart ennu.
En stund senare vajar samma vippa en gång till, yess..på en stor död mört! Spurtsmyger ut dit, greppar spöt och väntar en bra stund förrän jag drar till med några kraftiga mothugg. Gäddan sitter och den känns tung! Drillar den hårt en bra stund på kort lina före vi får lett in den till hålet..
Gälgreppet sitter och segerjubel och handskakningar utdelas, gäddan är åtminstone en 7+ are!
Vi väger den till 8,32 och en längd på hela 113 cm så lite lång för sin vikt, men en 110cm är alltid fint! 


Segercigarr


En fin segerfisk, blev min andra 5+are denna säsong så det har varit långt mellan de större fiskarna iår.. Efter att vi releasat gäddan besluter vi oss för att det får räcka för denna gång, nöjda och glada får vi åka hem med ett bra minne i bagaget. Fisken var inte bara en seger för mig utan för oss alla, det visar att nötning betalar sig tillsist som nu efter 22h aktivt fiske!

Kommer ennu dvådelad film från dagarna..


Vill ennu säga några ord om nerskräpning, allt skräp ni bär ut orkar ni också bära hem! Samlade upp lite skit på en radie på 20m, var någon tyckte att skogen och isen är en avstjälpningsplats..//FrankInga kommentarer:

Skicka en kommentar