16 mars 2014

Summering av pimpelsäsongen och ett lyckat gäddfiskeprojekt

Isen smälter och det ser ut som att årets pimpelsäsong tar slut nu. Iaf i de vatten jag pimplar. Säsongen har varit kort och tyvärr ganska dålig. De flesta projekten har slutat i fjasko av olika orsaker. Men iaf ett riktit lyckat projekt hade vi i början av februari. Den dagen höjde två av oss sina abborr-pb:n. Värst va min kamrat Jalli som tog en fin abborre på 935g. Den dagen gav också riktit skaplit med matfisk.
935g
Igår var planen att köra iväg på morgonen och se ifall vi hittar is att pimpla från. Så blev det inte. Hann nämligen somna innan jag ställde väckarklockan vilket gjorde att jag försov mig. 
Brorsan som suttit och bundit gäddflugor långt in på fredagskvällen väckte mig vid niotiden och frågade om jag hänger med på ett gäddfiskepass. Så jo, varför inte, fiska bör man ju så det blev att damma av gäddfiskeutrustningen. Efter en kort biltur riggades spöna för första gången denna säsong. Härligt härligt. Brorsan och Vicki körde flugfiske och jag spinnfiske. Efter en kort stunds kastande hördes det från brorsans håll, JA HAR FISK. Gäddan kändes till först ganska liten men i huvudena fanns ändå tankarna att den kan va stor även om ingen vågade säga det. När gäddan väl va vid land kom följande problem. Hur landa den, Var nyis nån meter ut. Blev att flytta sig en bit till en plats var det va mindre is. Efter att Vicki lekt isbrytare kunde vi så landa gäddan och konstatera att det var en riktit fin en. Efter vägning, mätning och några obligatoriska bilder så fick gäddan friheten åter. Hatten av och välkommen åter, gärna ännu större :)
Gäddan vägde 8,25kg och var 105cm lång. Detta var brorsans nya flug-pb och även gädd-pb. Säsongen kunde inte ha börjat på bättre sätt. 

"skipper"
Vi fortsatte sedan att fiska och böt ställe. Tyvärr var fisket rätt trögt och endast nån snipa kom upp efter detta. Vädret ändrade också rätt kraftigt och började blåsa och komma en del snö. Frampå eftermiddagen avslutade vi fisket. Grattulerar brorsan till det nya personbästat :)
Härmed är också öppenvatten säsongen öppnad och tror att det blir en hel del gäddpass nu under våren. 
Skitfiske gott folk :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar