25 juni 2014

Första fisketuren med nya båten, en blåsig historia

Som rubriken avslöjar och jag(Gustav) i mitt förra inlägg också lite nämnde så skaffade jag en ny båt här för nån vecka sedan. Tanken har funnits en tid men först nu blev det av. Detta blev första fiskepasset med den.
Redan en tid har vi pratat om att dra söderut och fiska abborre och eftersom både Frank och Jonas börjat med semestern slog vi fast att vi drar iväg på tisdag.
Tisdagsmorgonen ringde väckarklockan redan före fem och med sömniga men ivriga steg packades bilen full med fiskeprylar och tre ivriga fiskare. Båttrailern hängdes på dragkroken och så iväg. Framme vid den tänkta fiskeplatsen möttes vi av en vind som var lite hårdare än vi till först räknat med men vi fick iaf sjösatt båten. Vi började ivrigt fiska och det tog inte länge innan den första abborren var i båten. Vinden friskade dock i från att från början ha legat på 9 m/s nordlig så det blev att byta plats i hopp om mera lä. Vinden friskade dock i ännu mera och abborrfisket blev rätt svårt med lätt utrustning.
15 m/s nordostlig vind i byarna
Eftersom gäddorna redan visat sin huggvillighet genom att attackera våra abborrbeten så bestämde vi att vi byter om till gäddfiske istället. Vinden hade vid det här laget ökat till 15 m/s i byarna. Vi började ivrigt kasta av grynnorna och hade gäddkontakt vid så gott som alla ankringsplatser. Blev ett riktigt intressant gäddfiske med riktigt hårda hugg och pigga gäddor. Skulle säga medelvikten låg närmare 3 kg. Dagens största fångade Sundfors här i detta skede, en fin gädda på 4,1kg. Tror också Sundfors krokade dagens minsta fisk, iaf på wobbler ;)
frank med en stark gädda som dock inte vägdes
sundfors med dagens största på 4.1
dagens minsta abborre
Efter att ha fiskat av en hel del grynnor så tog vi iland vid 14.30 tiden för en ack så viktigt korvgrillnings och matpaus. Vi fann lä på en liten sandstrand så där grillade vi och åt för att orka fiska resten av dagen.
Nyförvärvet

sundfors tar alla tillfällen i akt att få lite solbränna ;)
Stärkta av maten fortsatte vi kasta av grynnor i hopp om att nån större gädda skulle visa sig. Tyvärr verkade gäddorna ha tappat aptiten under vår matpaus så vi hade endast några gäddor nu.
Eftersom vinden mojnat en del bestämde vi att vi fortsätter med abborrfiske. Gäddspöna sattes till sidan och nu flyttade vi oss vidare till för mig helt nya platser. Här och var fångade vi några abborrar även om medelvikten gärna fått vara större. I en större vik hittade vi flera fina abborrar där Sundfors igen var värst med en fin fisk på 500g.
dagens största abborre på 500g
Vi körde ännu vidare i denna otroligt fina skärgård innan vi så småningom vände om och körde tillbaka till den plats vi börjat dagens fiske. Där var abborren nu huggvillig och vi fick ett trevligt fiske till avslutning på dagen. Vid 22.30 tiden körde vi mot land. Tog upp båten, rensade abborrarna, packade bilen och körde iväg hemåt. Var hemma ca 00.30 och kan lova er att det inte va svårt att somna :)
färdigt fiskat för denna dag
Blev alltså en mycket intressant dag, dels att få testa båten under ett riktigt fiskepass och dels själva fisket. Att dessutom göra detta i gott sällskap gör inte saken sämre.
Nu blir det för min del att börja förbereda nästa veckas fiske. Ska iväg norröver på en för mig ny typ av fiske i en för oss ny älv. Mera om detta senare.
Tackar för denna gång.
//Gustav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar