12 juni 2014

semesterfiske

Hej alla läsare.
Det är rätt lugnt på bloggfronten och det speglar faktist också hur det ser ut på fiskefronten. Eller kanske det är sanning med en viss modifikation. (tror man säger det så :p) För har trots allt blivit en hel del fiskeaktiviteter.
Efter att gäddleken drog igång så blev mitt fokus mer instält på planeringen av vårt fiskeevenemang, tillika byafest och allt vad man nu kan kalla evenemanget. Fiskets natt som evenemanget heter är ju en fisketävling som vi håller här i Kållby varje försommar. Tävlingen går enkelt ut på att fiska upp den största regnbågen ur ån. Inför varje säsong planterar vi ut ca 1000kg på sträckan mellan herrfors och långfors kraftverk. Tävlingen som pågår från kl 18.00-08.00 vanns i år av Jonny Svartsjö.
Vad annat då, förra veckan var jag, björn och jakob ut på ett halvseriöst projekt. En tappad gös och ett flertal riktigt pigga gäddor var dagens saldo. Det som kanske blev kvällens höjdpunkter var en gädda på 3,2kg på UL utrustning och jigg samt när Jakob under en flyttning mellan fiskeplatserna tog fram munspelet och spelade några sånger, bl a den kända sommarpsalmen Den blomstertid nu kommer. Det gav riktigt bra feelis till mig som fick semester några dagar senare. :D Denna vecka har det också blivit en del korta pass här hemåkring. Ikväll blev det en lite längre kvällstur men rätt trögt fiske med endast strögäddor. Kvällens höjdpunkt blev ändå brorsans flugfångade gädda på 4kg och 89cm. Onormalt lågt vatten för årstiden i vattnet gjorde att propellern fick sig en törn några gånger pga stenar som man i normala fall kör över hur lätt som helst.
Har satt som mål för mig att varje semesterdag utom söndagarna ska innehålla nån typ av fiskeaktivitet för att på det viset utnyttja semestern till max.
Blir att hålla upp med gäddfisket nu under sommaren och försöka satsa mera på flugfisket. Två flugfiskeresor varav en till en helt ny älv står på programmet nu under semestern. Ni läsare får säkert rapporter från dessa efter att vi kommit hem. Nåt seriösare pass med sikte på abborre finns också i planeringen. Måste ju hinna testa nyförvärvet också ;)
Här några bilder från senaste tidens fiske
Henkka med flugfångad gädda på 4kg och 89cmjiggfångad gädda på 3,2

Det var lite om senaste tidens fiske. Hoppas det inte dröjer lika länge till nästa inlägg. Njut av sommaren och sommarfisket. Nu när det är varmt kan man bara vara ut och njuta av vädret och kanske knipa nån fisk. Sen till hösten hinner man nog nöta i regn och snålblåst :)
Hade gott alla
//GustavInga kommentarer:

Skicka en kommentar