23 september 2014

Ett abborfiskeprojekt

Sommaren har blivit till höst och höstfisket är i full gång. Blev dock ett uppehåll från det vanliga gäddfisket osv för lite abborfiske.
Min kompis Simon ringde mig på fredag eftermiddag och frågade ifall jag hänger med till Vasa trakten på ett abborfiskepass. Självklart kunde jag inte hålla mig utan lovade att jag kommer med.
Klockan ringde tidigt på lördagsmorgoen och på trötta ben(efter fredagens innebandypass) så körde jag iväg till vår avtalade mötesplats. Sen körde vi iväg mot Vasa och replot där vi tänkt fiska idag. Väl framme sjösattes båten och vi började genast fiska. Tyvärr var inte abborrarna lika ivriga som oss och dröjde en god stund innan första borren var landad. Dimma drog in över området och det tröga fisket fortsatte.
Dagens första fiskeplats

Efter en stunds nötas beslöt vi oss att det blir platsbyte. Upp med båten på trailer igen och iväg mot nästa område. Snabb sjösättning igen och iväg mot platser som i vanliga fall garanterat levererar. Fisk hittar vi nu lite här och var men tyvärr är fisket fortfarande trögt. Efter några timmars fiskande mellan grynnor och holmar körde vi tillbaka till bron där vi startade fisket. Även här är det lugnt på fiskfronten men jag lyckas till slut lura upp några abborrar från djupet. Dom polska spinnarna levererar igen när inget annat fungerar. Vi avslutar så småningom fisket och är hemma vid 20 tiden på kvällen.
Blev alltså ett heldags projekt. Tyvärr lyste dom stora abborrarna(halv kilo och uppåt) med sin frånvaro idag men ett knippe riktigt hyfsade matfiskar lyckas vi skrapa ihop.
Nu tror jag nog att det blir en paus i abborfisket tills isen lägger sig. För mycket annat intressant fiske på gång. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar