28 september 2014

Nya vatten samt nytt pb

Hej på er. Hoppas rubriken fick er att stanna till och bli nyfiken även om sanningen kanske inte är så häftig. :) Dagens nya pb består nämligen av en "mussla" eller snäcka eller vad dom nu heter. Har aldrig lyckats fånga nån sådan tidigare på spinn men idag fick jag tom 3st. Ifall nån av er där ute vet mera om vad dom äter osv och hur det kommer sig att dom fastnar på kroken kan ni ju säga till.
Men vi tar dagen från början. Dagens fiske var inte planerat över huvudtaget. Jobbade sent på fredagskvällen så väckarklockan stäldes för att ge en skön sovmorgon. Telefonen och wattsapp  pep då för fullt och plötsligt var man fiskesugen till max igen. Sparkade nukku-matti i arslet vid nio tiden och en timme senare var vi på väg med båten på släp. I bilen bestämdes att vi kör ett exploring pass till ett helt nytt område som på kartan sett intressant ut en längre tid. Tror många förutom mig har ett flertal vatten som man tänkt att man borde utforska men det blir aldrig av. Det här var ett sådant för mig.
Efter en del felkörningar fann vi till slut en halv dålig ramp där vi sjösatte båten.
Börjar starkt med ett rejält bottennapp och en liten stenkänning med båtmotorn. Fortsätter och kastar av djupbranter, vasskaster och grynnor. Vinden ligger på och "våågona e stor som päärobenkka". (för dom som inte vet, dialekt uttryck för inomskärsvågor) Fiskkänningarna lyser med sin frånvar. Och till råga på allt börjar det regna. Blir att slå sig ner och koka en kaffe och fundera ut vad nästa steg blir. Efter en stund kör vi förbi en vassrugg som ser het ut och plötsligt har Henkka ett hugg. Vi svänger om och börjar kasta av fläcken. En liten gädda tar nästan direkt Henkkas varg-svans. Jag byter om till min klassiska professor för att eventuellt lyckas iaf spräcka nollan för dan. Direkt i första kastet tar en gädda. "Ho e lill, He e säkert sama som min" e Henkkas första kommentarer. Den lilla växer dock när den kommer mot båten och visar sig vara en helt hyfsad gädda på 85cm och ca 5kg.
Vi fortsätter fisket men dagens tema tröga gäddor gäller fortfarande. När vi till slut avslutar fisket kan vi räkna in totalt 5gäddor vilket är rätt dåligt när man ser vad området har för potential. Kommer absolut att bli fler projekt till samma område. Kanske man då skulle lyckas kroka drömfisken. 
Har du platser du ofta sett och tänkt på att hit borde man göra en tur eller två. Pröva på, din drömfisk kan bo närmare dig än du tror. :) 

//Gustav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar