01 november 2014

Det tröga höstfisket med några ljusglimtar

Börjar var två månader jag skrivit senast men det har varit två månader utan några riktiga framgångar. Men man måste inte skriva om bra pass bara, men motivationen brukar vara större att ta till tangentbordet om man har någonting att skriva om. Skulle bli enformigt om jag skulle ha skrivit om mina 10:e senaste pass. Ut i dag en trea i topp, heldagspass nära på att nolla osv. osv.

Förra helgen skulle jag och Sundfors testa ett nytt vatten. Blev att ta till plan B för att det blåste för mycket. Plan B var istäckt av tre dagars -grader, efter vi hade konstaterat det med att dra båten på isen och försökt bryta upp isen tog vi till plan C...som tyvärr var istäckt.


Fullpackad

Hårt slit i morgonmörkret

Efter ca 150 kms färd och sök efter öppet vatten har vi evakuerat oss till plan D som är känt från förr. Spännande med trailer och isiga småvägar.


Får ut båten efter lite slit, har blivit bortskämd med kajaken som är bara att kasta ut. Tacklar på varsin betesfisk och börjar ro över ett hett område. Femton minuter går och mitt flöte dyker, fast fisk och den känns lite bättre. Efter en liten kamp ligger en ryggbred 5,5:a i håven. Skönt efter allt bilsittande.
Ankrar upp och tar några bilder, Sundfors tar tillfället i akt så länge jag reder ut håvtrasslet och kastar ut sitt flöte. Betesfisken beter sig oroligt och han säger att vi ska vänta en liten stund förrän vi flyttar oss vidare. Efter någon minut dyker hans flöte och han krokar en lite slankare 4kgs.


5,5:a


Vi fiskar vidare och jag tar en trea som blir avkrokad vid båtkanten. Vi kör vidare och söker efter betesfisk på lodet, hittar en stor ansamling. Börjar ro saktat över spoten och mitt flöte dyker sådär saktat på storgäddvis. Nuu tänker jag och pulsen stiger, vattendjupet är stort också. Krokar och möts av fint motstånd, stångar på en stund och jag drar upp det till ytan och blir besviken för gäddan är mycket mindre än den kämpar för, tackar 4,5an för pulshöjaren och släpper den till djupet igen.

Tar en paus och vädret ändrar till regn vågrätt och iskalla vindar, sitter och metar ett bakvatten sålänge vi äter.


Gott med varm mat ur jetboilen

Inget händer på en bra stund och vi söker oss vidare. Kommer till en hotspot, släpper ut betesfiskarna och börjar ro. Mitt flöte försvinner sakta i djupet och behåller sig nere, hårt mothugg och får pumpa upp en tjock 5,6:a.


Blev sista fisken för passet, men Sundfors har en intressant pulshöjare på en gigantisk betesfisk. Men tyvärr spottar gäddan i mothugget, kan bara spekulera....


Nya projekt är inplanerade och teammedlemmarna fiskar på hårt fast det inte alltid syns här. Alla är ute efter en speciell fisk för hela teamet samt en milstolpe i Gäddfisket, 12+ aren... Men säsongen är inte över ennu, så kika in här imellan....

//Frank B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar