24 december 2014

Isfiskepremiär samt God Jul från oss

Julen e här och alla snälla barn sitter och väntar på tomten. Dom dumma också men dom kanske inga klappar får. :p Vi som gillar isfiske verkar iaf ha varit rätt snälla eftersom vi fått köldgrader så isarna kunnat lägga sig.

Igår blev det alltså premiär med isfisket för min, franks och björns del. Blev inget långt projekt men iaf. Planen var att hitta is, få ut några spön, pimpla lite samt grilla korv och njuta. Allt detta lyckades. Frank hade farit lite i förväg så jag och Björn hann först en halv timme senare. Is fanns men var nog i tunnare laget så frank hade väntat tills vi kom innan han börjat sätta ut. Är ju viktigt att tänka på säkerheten när man rör sig på svaga isar och en del av det är att undvika att röra sig ensam. Bättre om man har en kompis som kan hjälpa en om man skulle ta sig en simtur.
När vi kom på plats började vi försiktigt sätta ut spön och jag börjar pimpla i hopp om nån fiskkontakt. En liten stund senare hugger dagens första gädda. Inte på ismetet då utan faktist på pimpel. Vanligen när man får gädda på pimpel är man inte så jättenöjd eftersom det ofta slutar med en balansförlust men den här kom som en glad överraskning.
Efter att vi fått ut allt vi planerat bänkade vi oss kring brasan och det blev dags för obligatorisk korvgrillning. Finns inget som smakar så bra när man e ut som grillkorv från vår lokala korvfabrik. Mitt i korvgrillning kom förståss korvhugget och Björn fick sin första.

Nån till gädda hade vi som var och nafsade i mörtarna innan vi vid 15.00 tiden började packa ihop.
Härligt att säsongen äntligen e igång. Nu blir det isfiske i fortsättningen. Hoppeligen slipper man snart också ut på ett första seriöst pimpelprojekt.

Men innan dess ska vi fira jul, äta skinka och samla krafter inför kommande dagar. Hoppas också tomten hittar till er med en massa fina klappar.

Härmed önskar jag, Gustav och alla i BigPig fishingteam som inte gjort en egen julhälsning er alla en riktigt GOD JUL. Kom gärna in under julheljen och kika. Vi kommer att bjuda på flera fina inlägg under dom närmaste dagarna.

// Gustav


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar