01 december 2014

Lillajulsfest & överräckande av "The Golden Pig"

Under fredag kväll samlades största delen av teamet för "lillajulsfest". Datumet bestämdes sedan en tid tillbaka och i samband med denna träff skulle även priset för teamets största gädda delas ut. Om någon missat denna tävling, eller vill kolla reglerna igen så finns här länk till inlägget där tävlingen beskrivs...

Förra tisdagen styrde jag mot staden och lämnade in pokalen för gravering. Tyvärr, får man väl säga, blev jag tvungen att ge den ifrån mig och låta Jonas Sund pryda sitt hem med bucklan under det kommande året.

Bucklan böt i samband med graveringen namn till "The Golden Pig"Sund tog alltså hem pokalen med sin finfina efterleksgädda på 11,58 kg och 116 cm. Stort grattis och hatten av till bedriften! Kan även nämnas att marginalerna kan vara rätt så små, eftersom Frank även hade en gädda på 11,52 kg från isen under förra vintern. 

Vinnarfisken, 11,58 kg - 116 cm
Fredagskvällen blev en rolig tillställning där vi först träffades i Jakobstad och åt lite god mat. Senare förflyttade vi oss till Franks där kvällen fortsatte enda inpå småtimmarna med bland annat berättande av dråpliga, mindre lyckade, fiskeminnen och lite funderingar kring kommande års satsningar.

Största gäddäventyret för min del, som kommer rätt så snabbt på i början av nästa år, är vår resa till Rugen. Där finns alla möjligheter att skrota PB:t och teamrekordet på gädda, trots att det då inte är fråga om ett "inhemskt" personbästa.

Hur som helst bestämde vi oss för att alla gäddor räknas som bidrag i "The Golden Pig", oavsett var de är fångade. Personligen värdesätter jag exempelvis en 12 kg:s gädda som fångats ur ett hemmavatten högre än en Rugengädda, men att åka över till Tysklands gäddparadis betyder inte automatiskt att man kommer att fånga en troféfisk och att man får sitt namn graverad i bucklan.

Timmarna som alla här i teamet spenderar i jakten på de största kommer inte på långa vägar fram här i bloggen. Trots att det nu verkar trögt och långt mellan de riktigt stora, så är jag övertygad om att vi fiskar i så pass potentiella vatten så den första 12:an mycket väl kan bokföras innan vår resa till Rugen...


// Sundfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar