13 december 2014

Plan B


Det hade pratats om stormvarning på radion om denna dag, så min plan var att åka till en mindre sjö för att fiska i lite lugnare vatten. Då jag anlände till sjön låg det 2-3 cm tjock is över hela sjön.
Ou fuck! Ett snabbt beslut fattades och några minuter senare satt jag i bilen på väg mot plan b.

Efter att ha färdats ca 130 km för att ens få båten i vattnen var feelisen inte helt på topp. Motivationen sjönk ytterligare då en hård, sydlig vind blandad med iskallt regn och is blåste en i nacken.

Jag fiskade en dryg timme, sedan tröttnade jag på att stå å dänga jigg. Då tacklade jag på en mört som jag hade med mig, för det var egentligen flötestrolling jag hade tänkt mig denna dag. Jag satte mig ner i båten med ryggen vänd mot vinden och suckade för mig själv. Fisket kändes inte alls hett denna morgon!

Jag tog fram kaffet och brödet och hällde upp. Plötsligt skrek det till i baitrunnern, men den tystnade ganska snabbt. Jag vevade in och det visade sig att gäddan hade lyckats sno min mört. Jag tacklade på ny mört, kastade ut och satte mig igen. Då jag satt där så tänkte jag för mig själv att nu vill jag se ett tecken på att fisket kommer igång. Ingenting hände. Det slog mig att det ljusnat ganska mycket senaste halvtimmen. Kanske det var ljuset, som fick gäddorna att börja jaga. Då reste jag mig och greppade kastspöt och svingade ett medvinds kast långt in i viken. Jag lät jiggen sjunka en stund för att sedan börja veva in. Då, smack! Yesss!! It's on ! jag kände inte genast att det skulle vara en finare gädda men inte långt in i fajten kände jag att hon visst hade lite vikt i sig. Då gäddan närmade sig båten reagerade jag endast på att gapet var ganska stort. Då jag sedan landat henne konstaterade jag att hon var väldigt rund och fin. Jag påbörjade vägning, men fick ge mej. Vågen pendlade mellan 8-11 kg. Båten gungade för mycket så det var omöjligt att få vikten exakt. Jag körde i land och gjorde nytt försök. Vågen stannade på 9,4kg och gäddan var 108cm lång. Lyckan var total. 


En snabb bild me telefonen skickades till kompisarna..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar