07 maj 2015

Mellanrapport

Kollade runt lite på vår sida och läste gästboken, ser att det är flera än oss själva som tycker att det är
rätt lungt här nu och att det skulle vara intressant att veta vilka beten vi använder o så.
Anledningen att det varit lugnt är enkel: gäddorna leker just nu här och verkar njuta fullt ut och tar god tid på sig. Väldigt god tid på sig.
Själv har jag fiskat så ofta det går,med hänsyn till familj och jobb. Samma för de övriga i teamet. Räknade ut då jag kom hem från tredje passet på onsdag denna vecka att vi antagligen fiskar i snitt 20 pass i veckan inom teamet. Då vi är åtta medlemmar och om vi kör två-tre pass så hamnar vi på 16-24  pass inom teamet i veckan.
Själv har jag inte ändå haft nån gädd kontakt sen första april. :)
Just då var jag ute ett kvällspass o lyckades igen med att överlista förleks gäddor.
Metoderna för kvällen var flötesmete o wobbling. Kvällens första och största var på wobbling, kastade ut en stor mört och lät den sjunka mot botten, började sakta veva in o kände att något nafsade i .. sen slack lina .. sen boom .. tvärstopp .. och mothugg .. och tunggung .. sen drilla något som känns som en stock som går med strömmen. :))

Landade gäddan och fick mäta henne mot mitt spö. Hade i fiskeivern glömt det näst viktigaste efter spö o beten!! Fisken förblev ovägd o längden strax under metern. Skulle förstås varit intressant med vikt då gäddan så här strax före leken var otroligt tjock o tung !


Efter att gäddan simmat tillbaka så ringde jag Gustav och försäkrade mig om att han skulle komma i ilfart med våg och måttband ifall jag skulle landa någon större gädda.
Det blev tyvärr inte så men landede två mindre under kvällen. En på flöte o den andra på wobbling.

Mina betes val: Har under en månads tid nu kör nästan uteslutande bottenmete med mört o brax.
Utan ett hugg(!) :) men känner mig övertygad att det skall betala sig en dag!
Speciellt förleks fisket kör jag endast naturligt bete. Egentligen från sen höst, under hela vintern ismete o tidig vår känns naturlig bete hetast för mig.
Nu efter leken kan man ju landa otroligt många gäddor på ett pass (brist på betesfisk) så då kör jag plast beten och kommer även att försöka på nytt flug pb.
Westin sörlas är ett sjukt bra bete enligt mig, håller i evighet och levererar gädda på gädda in till sommar. Detta bete är mitt första val på efterleks fisket!
Betet har gett mig två 112cm gäddor men endast 7.8kg / 7.9kg, och en 110cm på 8.6kg. 
Andra beten som används ofta är buster jerk och olika gummibeten/jiggar.
Färgen papegoja verkar fungera de flesta dagar!
Efterleks fisket är nog otroligt kul, men känns inte så intressant då man vet att gäddorna kunde vara 10:or före leken men idag är dom i 7 kgs klassen. Tvärtom är det tröga förleks fisket inte så kul ;) men väldigt intressant då man vet att varje hugg kan vara din livs fisk!
Men ut och njut nu av fisket nu, vädret är kanon, gäddorna hugger och det går bra att fiska bara för naturens skull. En fin maj kväll och en doften av kopp kokkaffe .. me like!

Skitfiske// Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar