25 juli 2015

Abborfiske i nytt vatten

Hej på er!
Under en längre tid har jag suttit och dreglat på kartor över ett område som för oss e rätt okänt. Området har många fina djupbranter och borde vara som gjord för storabborre. Så när jag och Peter Hjulfors en dag satt och diskuterade  bestämdes att göra ett projekt hit så fort vi får semester.  Igår var det äntligen dags. Tyvärr har ju väder och vind en hel del att säga till om när man rörs långt ut i skärgården vilket vi senare skulle bli varse.

Klockan ringde på tok för tidigt för att va en semestermorgon och matsäcken packades. Vid 5 tiden kom Peter hit och en stund efter joinade Jalli Hannula vid Mysinge. Med båten på släp tog vi sikte på Vasa. Efter en god stunds bilfärd sjösattes båten och stuvades full med fiskegrejjer, mat och tre ivriga fiskare. Siktet togs mot ett område som vi inte besökt sommartid tidigare.  Väl framme vid området kom så frågan, var ska vi börja? Området var fullt av intressanta kanter, växtbält och bara luktade abborre.
Efter flera timmars fiske kunde vi konstatera att abborrarna inte va speciellt hungriga idag. Nån ströfisk här och var och dom var alla rätt små. Mitt på dagen kom en av dagens höjdpunkter då en skaplig gädda på 4,66kg blev snål på spinnaren och fick syna båten från insidan. Gäddan bjöd på en riktigt fin kamp på lätt utrustning.
Jalli som inte är någon gäddvän hade ju förståss invändningar när vi med all makt skulle väga gäddan samt ta nån bild. Vi borde kanske skicka iväg honom på nån "lär-dig-uppskatta-gäddan-som-sportfisk" kurs. ;)
Fisket fortsatte dock trögt. Nån abbore här och var samt nån gäddsnipa. Och så ska vi inte glömma att Jalli drog en fin spigg på balans som bjöd på en "våldsam" kamp på tung utrustning. ;) Under tiden vi fiskade kokade ett åskväder upp på land och började röra sig oroväckande snabbt ut mot oss så vi beslöt oss söka oss iland och vänta ut vädret. Vi tog iland och väntade där tills ovädret dragit förbi. Vi hade en trevlig stund på ön med värdfolket och förutom kaffe fick vi också bekanta oss med området. Det tackar vi för och lovar att återkomma.

När ovädret dragit förbi körde vi iland och efter att ha stannat på en god burgare i Oravais backade jag in båttrailern på gården vid 23tiden på kvällen. Blev trots det dåliga fisket en riktigt intressant tur när naturen också visade att vädret snabbt kan svänga och ändra om planerna. Blir garanterat fler turer hit för området har potential för riktigt bra fiske. Detta trots att fångsten denna dag bara räckte till ett skrovmål för våra katter. Bättre lycka nästa gång :)

Vi beklagar att det varit så lugnt på bloggen nu i sommar. Men tiden vill inte räcka till att sätta sig ner och skriva. Vi lovar dock att ni kommer att få se fina fiskar innan sommaren e över. För fiskar det gör vi, nu ligger focus för de flesta av oss på abbor- och gösfiske. Fina abborrar har landats, tom nya personbästan och ännu finare kommer förhoppningsvis att landas. :) För min och Björns del blir det dock en paus från predatorfisket nu. Väskorna är så gott som färdigt packade och sent ikväll bär det iväg till finnmarksvidda på flugfiske efter speciellt storharr. Hoppas vi nästa helg kan rapportera om grymt torrflugefiske. Till dess, hade gott :)
Gustav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar