05 oktober 2015

Gris-böjjet- Hur gick det

Hej!

Då var gris-böjjet över för denna gång. En tävling som kanske inte blev riktigt som vi tänkt.
Under några veckors tid har rätt mycket tid gått åt till att planera detta evenemang, skaffa sponsorer och fixa allt praktiska. Nu i efterskott får man väl konstatera att vi lyckats någorlunda.

Under veckan som gått har förväntningarna skruvats upp att vi kanske skulle få ett riktigt bra gäddfiske med stora gäddor. Väderleksprognosen talade om fina lufttryckskurvor och tidpunkten på året gjorde att förhoppningar fanns om riktigt stora gäddor.
Vad vi inte räknat med var att stormen valio skulle slå till på fredagen med vindstyrkor upp mot 26m/s i byarna. Den förutspåddes dock lugna ner sig till lördagen. Detta inverkade tyvärr i högsta grad till tävlingens resultat.När vi på morgonen sjösatte båtarna blåste det ännu en stark vind. Båtarna packades med alla grejjer för böjjet. Trodde vi. Framme vid Sundfors sommarstuga hade redan dom första båtlagen droppat in och resten kom inom en stund.Till tävlingen hade vi fått in 23 anmälda båtlag, 22 kom till start och ett båtlag blev bara en man starkt. 
Genast på plats gjordes eld upp och kaffepannorna sattes att koka. Riktigt lämmelkaffe blev det till alla morgontrötta fiskare.
Under tiden droppade teamen in, ribbor delades ut till alla och gissningar på böjjets största gädda samlades in. Sen drog vi en snabb genomgång av reglerna som ljöd i korthet så här. Alla gäddor över 65cm märks upp på mätribbor och de två största gäddornas sammanlagda längd är teamens resultat.
Sedan sköts startskottet och teamen körde iväg.

Jag, Gustav bildade båtlag med Björn, Team lemmelkaffe. Pga de kraftiga vågorna från gårdagens storm blev vår tänkta plan otänkbar och vi hamnade att grunna på en ny. Till slut blev det att vi fiskade rätt okända vatten för oss. Kryssandes mellan ett flertal ryssjor/fällor lämnade vi till slut att nöta ett område där vi genast kände fiskkontakt. Hela stället luktade storgädda. Också ekolodet skvallrade om fisk. Detta gjorde att vi beslutade oss att nöta området några timmar i hopp om att nån gris skulle fastna. Då tävlingsreglerna är på detta sätt skulle det ju räcka med två finare fiskar. Tyvärr var inte gäddorna sammarbetsvilliga. Varsin gädda fick vi varav Björns var störst på 64cm. 
Efter några timmars nötande sökte vi oss tillbaka mot Sundfors villa. Fiskade några ställen på vägen och körde sen iland.
Många av teamen kunde sedan vittna om otroligt trögt fiske men vi hade också några team som iaf fått ett flertal gäddor över godkänt mått. Förhållandena hade varit utmanande då många inte kunnat ta sig till standardplatser som brukar leverera. Vågor gjorde också att en av våra yngre deltagare tagit sig en ofrivillig simtur. Som tur hade dom nära till deras sommarstuga så han fick torra kläder på sig.
En efter en droppade deltagarna in och grillarna laddades. Resultaten räknades ihop och vi hade en klar vinnare. Priserna ställdes i ordning och innan vi började grilla hamburgare blev det prisutdelning. För två ur teamet blev det dock en snabbtur för att hämta det kvarglömda hamburgarbrödet. :) Sen tog prisutdelningen vid.
Vinnarna i Gris-böjjet 2015 blev Team Fäbodgäddan med Simon Slussnäs och Caj Svenfelt. Deras två största gäddor mätte ilag 173cm. Vi gratulerar två erfarna fiskare med otaliga timmar i skärgården med gäddspöt i näven. Till vinnarlagen hade vi köpt varsin ambassadeur jerk rulle. Utöver det blev det några mindre vinster från våra sponsorer.

Tävlingens största fisk vanns av teamets egen Laali med tävlingens ända gädda över metern. Gäddan mätte 102cm och vägde 5,8kg. Detta gav honom ett presentkort på en ny flythalare/flytjacka, en haspelrulle, ett lättare gäddspö sponsrat av Eräkellari samt inristning i vandringspokalen. Vi gratulerar.

En nyhet vi hade i år var också en instagram tävling. Uppdraget löd kort, ta en bild under tävlingen, ladda upp på instagram och hashtagga #grisböjjet. Efter en kort överläggning var vi eniga om att Kim Sundqvists bild var den bästa. Den speglade gott hur fisket såg ut för de flesta. Då betet på bilden var en westins mike the pike passade det också bra att han fick en westins jätte wobbler i teamets favoritfärg.

Som traditionellt på ett böjj hade vi också en gissningstävling vem som tar största gäddan. Detta pris var nu ett gruslass sponsrat av Sundviks samt nån mindre grej. Kim Granholm vann detta då han var bara 1cm och 100g ifrån Laalis resultat. Bra tippat.
Ett annat pris som var nytt för i år var ett tröstepris som gick till teamet med lägst resultat. Team Pinklady som mätte in ett resultat på 65,6cm fick en katiska sponsrad av Ocean Dealers.
Tack vare givmilda sponsorer kunde vi genom lottning dela ut ett pris till alla deltagare. Bland prisen som delades ut fanns mössor, beten, bensindunkar och tillbehör av alla de slag.

Efter att prisen delats ut blev det hamburgare i långa banor. Maten värmde efter en dag på sjön och vi hade en riktigt trevlig fortsättning på kvällen. Huvudmålet med ett böjj är ju att träffa likasinnade, fiska och helt enkelt bara ha trevligt. 
Vi vill sända ett stort tack till alla sponsorer som ställt upp. Det värmer våra hjärtan att vi fick ihop så här mycket priser. 
Lemmelkaffe för äkta kokkaffe, Fagerudds bageri för riktigt gott hamburgerbröd, Fresh för sallad, lök och äpplen, Oles fast food för bra rabatt på otroligt goda biffar, Westwood för fina ribbor samt alla som sponsrat vinster av olika slag. Scandic marine,  Wake fishing, Outworks, Eräkellari, Navitek, Sundvik, Mr Bank, Wikro, Mekonomen, Kurres jakt och fiske, Ifly.fi, Kajakkikalastus, Motonet, Ocean dealers, Sportia Mattson, Nyko frys samt Dlf talotekniikka. Stort tack igen.
Här följer resultaten för samtliga teamen. 

1. Team fäbodgäddan, Simppi och Caj 173cm
2.Team vassröjkare, Jeppi och Robert 157cm
3. Team Petor, Robert F och Andreas G 155com
4. Team Hjulgäddona, Peter och Kennet 147,5cm
5. Team Rapagäddona, Vicki och Max 147cm
6. Team Jallupojat, Pikku och Lalli 145cm
7. Team Protesbraxa, Joel S och Isac N 144cm
8. Team Pescador, Simon S 142,5cm 
9. Team Fjuune, Riki och Laali 102cm
10. Team Gäddhäng, Nonni och Jimmy 75cm
11. Team Raiders, Kim S och Jonas K 71cm
12. Team Pilsnerpojka, Sundfors och Hulken 71cm
13. Team ER, Ronald och Elias 67,5cm
14. Team Sleimi, Fredrik F och Kim G 67,5cm
15. Team Pigtackle, Smutti och Freddi 67cm
16. Team Sondaspojka, Robin och Ronni S 67cm
17. Team Skäggi, Mofa och Ronny 66cm
18. Team Pinklady, K tilus och C-A Manns 65,5cm
19. Team Frazze och Chimppen, Team Lemmelkaffe, Team Korvspad och Team Rygga alla utan godkända gäddor

Vi vill tacka alla som deltog i årets böjj. Det gläder oss storligen att så här många kom. Nya tag nästa år


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar