13 januari 2016

Nytt fiskeår


Hej på er som fortfarande orkar komma in hit och kolla. Vi ber om ursäkt för vår slapphet. Säsongen mellan öppet vatten och fiskbara isar betyder ofta också en kortare fiskepaus. Detta kombinerat med jul och nyårshelgen har gjort att teamet fiskat ovanligt lite. Hård kyla nu efter jul har gjort att isarna fått växa sig fiskbara. Men kommer man inte sig ut och fiska kan man ju göra annat fiskerelaterat. Och grymt intressanta saker är också på gång.

Isfiskesäsongen är iaf igång nu. Några ur teamet var på ismetepremiär redan strax före jul. Knappt så det fanns is men och fiska slapp man. Frank lyckades då landa en skaplig gädda på 7,52kg fördelat på 106cm. Lite senare var också Björn och Laali ut och testade ett nytt vatten och lyckades faktist lura upp en fin gädda på ca 7kg och 101cm.
För min del undanstökades pimpelpremiären för säsongen för ca 1,5 vecka sedan. Inget projekt att skriva några längre rader om. Kallt väder, tunn is, en vådlig vurpa som skrämde slag på halva sjön och några abborrar på var hem till stekpannan.
Favoritpimpelspöt med favoritbalansaren
Vad annat då?
Vi kan börja med den kanske största saken som många av er redan vet om. Laali och Frank har gått ihop inom Kajakkikalastus.fi och kommer med gemensamma krafter att jobba igång en bra webb-shop med ett bra utbud av fisketillbehör som vi verkligen kan rekommendera. Detta kommer också att utmynna i en riktig fiskebutik dit man kan komma och klämma och känna på fiskegrejjerna, snacka fiske, få tips hur du fångar rekordgäddan osv. Mera om detta senare.

En annan kul grej som är på gång känns mest på lukten. Speciellt om man rör sig kring Rikis garage(kök ifall frun e borta men det säger vi inte). ;) Vi snackar förståss om jigg gjutning. Riki har under några kvällar i december suttit och snickrat på en plugg som senare har resulterat i Rocky-jiggen.
Tyvärr hanns det inte med så mycket testfiske innan isen lade sig men Frank och Riki hann iaf med ett. Detta var ett av årets trögaste pass. Ända som levererade denna dag var just Rocky. Inga dåliga fiskar heller utan två fina 90+cm gäddor.
 

Efter det har finslipningen av Rocky fortsatt. Olika gummisorter testas och färger mixtras fram.
 

Intresset för jigg-gjutning har också smittat av sig och nu sitter också andra och snickrar på olika kreationer.

Jacke, som inte att förglömma var först i teamet med egen jigg gjuter också en hel del och har ju verkligen lyckats ta fram en grym jigg. Största gäddan som fångats på denna, Jake-the-shake är faktiskt en grym krokodil på hela 13+kg som vår kompis Kimmo Salo fick en höstdag. En grymt bra jigg på tröga höstgäddor.
13+ dräparen


Kimmo Salo

Vi hoppas att kajakkikalastus så småningom ska kunna sälja några enstaka exemplar av dessa jiggar.Nu laddar vi fiskebatterierna och till helgen blir det troligen fiske för flera av oss. Suget är otroligt stort att komma sig ut så hoppas bara att det inte blir för kallt. Vi e ju hårda finnar som inte fryser i första taget men inte så bra ifall nån landar rekordgäddan och den börjar frysa. ;)
För er som använder instagram rekommenderar vi att ni börjar följa oss även där ifall ni inte redan gör det. bigpigfishing e namnet där. Där e vi också lite flitigare att uppdatera.
Till slut får jag(Gustav) och resten av teamet önska er alla ett riktigt gott nytt påbörjat fiskeår. Dra stora fiskar och njut av fisket. Det gör vi :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar