29 maj 2016

Vårböjjet 2016 samt vad som är på gång

Hej på er!
Dags att plita ner några rader om vårböjjet som de flesta av oss deltog igår.

Igår var det äntligen dags för en av försommarens höjdpunkter, team nöjtares traditionella gäddfisketävling Vårböjjet. Tävlingen är en båtlagstävling med två fiskande per båt och samlade detta år 30båtar. Tävlingsområdet var som tidigare larsmosjön och reglerna som tidigare, 5 längsta gäddorna per båt ger båtlagets resultat. Pris också till den som fångar den längsta gäddan samt till den som innan tävlingen gissar närmast vad tävlingens längsta gädda blir.
Bigpig deltog förståss med nästan full styrka. Jag Gustav fiskade med Björn, Laali med Riki, Frank och Sund samt Sundfors med Johan Blomström.
Redan när datumen blev spikat började också förväntningarna och feelisen triggas upp.  Och speciellt inom teamet börjar alla tänka ut sin egen strategi. Gliringarna haglar mellan oss och förväntningarna e höga. Precis som det ska va.
Lördag morgon randas och dom sista förberedelserna görs i ordning. För några blir det bråttom på fredagskvällen och natten kort. Man vill ju ha allt iskick så det inte hänger på utrustningen.
Efter tankning av bränsle samt nåt att äta blir det snabbt sjösättning för några av oss som har båten på trailer och sen ut till startplatsen. För att inte missa det viktiga snacket innan så är vi såklart i god tid ute.
Så småningom samlas deltagarna och snacket är igång.
Efter att alla anlänt, deltagarna fått mätribbor samt gissat längsta gädda så hoppar alla i båtarna och tävlingen är igång. För några är det bråttom för att hinna till favoritplatserna innan nån annan hinner dit medan andra tar det mera lugnt.

För vår del blir det ingen succedag. Fiskar delvis nya platser som tyvärr inte levererar som tänkt. Blir till sist svårt att t.o.m få ihop fem gäddor.

För andra i teamet har det dock inte gått lika dåligt. Vid mellanrapporten kl 13 kan Laali och Riki rapportera ett riktigt hyfsat resultat som senare visar sig räcka rätt långt.
Efter 16.30 börjar deltagarna komma tillbaka och eftersnacket är i full gång i väntan på att resultatet blir klart. Visar sig att många deltagare haft ett riktigt bra fiske och många stora gäddor har kommit upp. Mat till deltagarna fixas fram medan resultatet blir klart.
Vinnare i lagtävlingen detta år är Jonny och Rasmus Hjulfors med 445,5cm. Deras största gädda är på 111cm och 10,34kg. Vi grattulerar till vinsten och Rasmus till det nya personbästat.

Laali och Riki kniper andra platsen med 405,5cm och Laali också tävlingens längsta gädda på 113,5cm och får nu sätta vandringspokalen på hyllan i finrummet. Grattis Laali

8,22kg

Laali hade också lyckats gissa närmast på tävlingens längsta gädda och får i fortsättningen fiska lite annat än gädda också för att få nåt att sätta i rökugnen han vann.

Efter prisutdelningen blev en del folk kvar för fiskesnack mm. En del fram till på småtimmarna.
Vi tackar arrangörerna för en igen lyckad dag. Denna dag kan ingen av oss klaga på vädret.


Som rubriken också lovar så tänkte jag berätta med några rader vad som är på gång inom teamet. Har tyvärr varit på tok för lugnt här nu under våren. Det hela handlar tyvärr om tid. Frank och Laali har ju under våren kört igång en fiskeshop i nejden där vi övriga också ofta hänger, dricker kaffe samt slösar pengar. Efterleksfisket är också igång och så ofta som möjligt försöker vi ta oss tid att fiska. Allt detta i kombination med jobb och familj. Men ni som hänger på instagram kan gärna följa oss för mera regelbundna rapporter. Längst ner lite bilder från de senaste veckorna
Skitfiske på er
//Gustav


Björn köpte kajak


Min första metersfisk i år. 104cm och 6,5kg

Sunds brax. 

Rikis senaste succejigg, ghostFull fart i Rikis gjutarboa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar