04 september 2016

"Hall of Fame-Gäddor över 10kg"

Intressant rubrik kan tyckas, texten verkar på nåt sett bekant.... Jo mycket riktigt det är länken till vårt album med fina "trofeer" från hårt slit som betalat sig i en fin gädda. Detta inlägg som jag ska komma till har länge funnits i mitt huvud men tiden och inspirationen har tyvärr inte funnits.Så först en liten tillbakablick, fick scrolla långt för att hitta mitt senaste inlägg. Faktist till förra hösten...Mycket har hänt sen senaste inlägget, de som följer vår instagram får bättre uppdateringar än vad som kommer här. Som de flesta vet gick jag med i Daniels firma Kajakkikalastus och vi ändrade bolagsform till aktiebolag samt öppnade fysisk butik. Mycket nytt skulle man lära sig och mera kommer det hela tiden, men har haft som dröm länge att få jobba inom fisket och nu är man ett steg på vägen. När man inte jobbat med shopen har man fiskat så bloggen har inte prioriterats.
Har också lyckats med ett "delmål"(personligen) i gäddfisket och det är att fånga en gädda över magiska 12kg :D (Länk till filmklippet från vår satsning) så det får man gå å småmysa över detta år. Vad mera, kajakfisket i nejden har blivit lite mer populärare och det känns fint att flera upptäcker det, för att vi blir flera utövare = lättare att få personer med på olika evenemang osv.

Nu till rubriken "Hall of Fame - Gäddor över 10kg". Har reflekterat över en sak som säkert många andra reflekterat över, "10 kgs hetsen" är inte gäddan över tie är den inge värt typ.. Idag när man överöses av bilder på stora gäddor när man scrollar flödet blir kanske nian man fångat lite liten. Hörde i nån youtube video nåt i stil med "några gram från tie" och killen såg helt förstörd ut. Där står han med en grisgädda och uppskattningen av fångsten är minimal för att den inte räckte hela vägen till tie. Kom på mig själv när jag trollade gädda i höstas och lyckades landa ett nytt trolling Pb, siktar förståss på en gädda över 10kg på den metoden. Knädarret vid håvningen var där, yaaaah skriket var där, yrseln var där...MEN gäddan vägde 440gram ifrån målet. Klart man var glad men den "räckte inte hela vägen". Personligen skiter jag idag i om den var 10,01 eller 9,56 för nu har man ett bra minne av den tröga dagen men då tycktes det spela stor roll.

Vad jag vill komma till är att vi sportfiskare hetsar så över att komma över "den magiska gränsen" att vi glömmer att glädjas över gäddor som teoretiskt är tior (ålder, längd hur de fungerar osv osv). En nia är en stor fisk också, så med detta inlägg vill jag lite sudda ut gränsen och förhoppningsvis göra att någon tar till sig det och börjar glädjas åt sina "nästan tior".

Från vår sida har vi inte varit bättre med den smått hetsande länkrubriken "Hall of fame - Gäddor över 10kg". Den kommer from nu ändras till Hall of Fame - Nior räknas också! Kolla länken, finns många fina gäddor att beundra!

En liten suddigare gräns men den finns där ennu, så ut och nöta och glöm inte att ha roligt när ni fiskar!

//Frank, med förhoppningsvis konsekventare bloggupdates i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar