13 juli 2017

Grisböjjet 2017

Hej hej!!


Här är inlägget som alla väntat på. Äntligen kommer mera info om årets Grisböjj. Så dags att boka ledigt från jobb, flickvänner och pojkvänner.
En viktig sak som vi nämner redan nu är att denna sida kommer att uppdateras med jämna mellanrum ända fram tills evenemanget så det lönar sig att komma in flera gånger och kika in allt. Här kommer ni att finna all info ni behöver för evenemanget. 😎


Så var det då dags. Planeringen för Grisböjjet är i full gång och vi hoppas få ihop ett så bra evenemang som möjligt i år igen. Borde bli fjärde gången vi kör och eftersom det är så roligt med böjj så lär det nog inte bli sista gången. Årets böjj kommer att bli rätt lika som ifjol men några större förändringar har vi så sluta inte läsa. Men vi tar det punkt för punkt för att få allt så tydligt som möjligt.

Böjj? Vad är ett böjj? Ett böjj kan mest liknas vid träff. På ett böjj är det viktigast att vara med och ha roligt. Viktit att träffa likasinnade, berätta fiskehistorier osv. Självklart är också tävlingen en stor del av denna. Men om man vinner eller blir sist är inte så viktigt.

När? Vi kör grisböjjet lördagen den 16 september. Vi startar kl 08.00 och vi vill att deltagarna är på plats i god tid så hinner vi dra lite info. Kl 17.00 ska deltagarna vara tillbaka.
Josua Grankulla drog fjolårets största gädda


Var? Vi kör start och mål på köpmanholmen i Larsmo. Efter målgång och prisutdelning så finns det möjlighet att lämna kvar för fiskesnack inpå småtimmarna. Nytt för i år är att det finns möjlighet till bastubad i Köpmanholmens bastu, så ta med handduken!
För folk med båt på trailer så kan vi erbjuda möjlighet att använda Sonamo båthamns båtramp. Det är den hamn som är närmast startplatsen. Ingen rampavgift behöver betalas. Från hamnen är det nästan bara rakt över till köpmanholmen. Parkera bil och trailer på gästparkering. Inte på båtplats parkeringar. Ifall parkeringen blir full, parkera längs vägen. Följ parkeringsanvisningar enligt bilden nedan.Pris? Deltagaravgiften är 10€ per fiskare. Ta jämna pengar med. I samarbete med Köpmanholmen kan vi också erbjuda mat och kaffe med bulla efter målgång. Maten som erbjuds är Laxsoppa. För fiskallergiker finns det ett fiskfritt alternativ. Till efterrätt erbjuds då kaffe och bulle.
Laxsoppa/fiskfritt alternativ +kaffe och bulle =18€
Laxsoppa/fiskfritt alternativ 13€
Meddela när ni anmäler er vilket alternativ ni väljer. Köpmanholmen tillreder maten och allt utom deltagaravgiften betalas till Köpmanholmens cafe. Går att betala med kort på plats! Kommer också gå att köpa godis och olika sorters drycker i cafet.

Tävlingsområde? Hela Sju broars skärgård. Från tankar i norr till mässkär i syd. Nytt för i år är att man nu också får fiska på Larsmosjön, "insido". Man får inte ta upp båten för förflyttning. Man får inte heller åka iväg till Nykarleby. Vi e hårda med gränserna och får vi nys om att någon fiskat på fel område blir man diskad. Självklart så fiskar vi inte heller fredade ställen.
Det ungefärliga tävlingsområdet

Hur? Vi fiskar båtlagvis. I varje båtlag finns 2 fiskare, inte 3. Varje båtlag har en egen mätränna. På denna märker man i alla gäddor över 65cm. Varje båtlags fem längsta gäddors totallängd bildar båtlagens resultat.

Regler? Varje båtlag skall försöka fånga 5 så långa gäddor som möjligt över 65cm. Minimimått för godkända gäddor är alltså 65cm. Gäddor över 65cm mäts upp i mätrännor och vinnaren är det team med högst totallängd. Vid lika resultat avgör längsta gäddan. De bästa teamen får pris och även den med den största gäddan. Vanligt spinnfiske som gäller som fiskemetod. Trolling, bonnatrolling eller fiske med betesfisk är inte tillåtet. Självklart är också allt fiske med stående redskap förbjudet. Ifall nån funderar vad det är så är det nät, ryssjor mm. Vi önskar att man inte heller fiskar för nära sommarstugor eller övriga båtar. Arrangörerna har rätt att straffa team som bryter mot reglerna.
Vi kör catch and release på alla gäddor. Så kommer man in med en säck gäddor kan man räkna med att bli diskad.

Prisbordet? Lagtävling: 
Första pris: 2x svartzonker spö samt 2x 200€ presentkort till Kajakkikalastus
Andra pris: 2x Regatta flytväst samt 2x 100€ köpkort till Kajakkikalastus
Tredje pris: 2x Ozolot solbrillor samt 2x 50€ köpkort till Kajakkikalastus
Fjärde pris: 2x Headbangershad
Femte pris: 2x Steinfish jigg

Största gädda: 
1. Motorguide elmotor, 100€ köpkort till Kajakkikalastus samt specialmålad wobbler från Rb baits
2. Bärbar Makita radio
3. Blikobox med specialmålade beten från Blikobaits

Samt lite lotterivinster och för bästa instagrambild. Tagga era bilder med grisböjjet2017

Hur anmäla sig? Ännu går det att anmäla sig. Dock så är maten redan beställd så det är egen matsäck som gäller. Kaffe finns dock och kiosken borde va öppen. Anmäl isf till Gustav på 0505260367

Ifall det är något ni funderar på så får ni ringa till ovanstående nummer.

Vi vill påminna att allt deltagande sker på egen risk. Får ni problem med båten eller kör på sten så kontakta en kompis eller sjöbevakningen. Sjöbevakningens larmnummer torde vara 0294 1000. Ifall det finns fara för liv och hälsa kontakta 112.
Vi vill också att ni ringer oss/sänder sms ifall ni under dagen hamnar att avbryta eller något händer.

Sponsorer och sammarbetspartner?
Rb Baits är en av våra lokala betesbyggare. Bygger både i trä och gummi. Sponsrar tävlingen med beten.
Headbanger lures från Sverige tillverkar sjukt fina beten som tidvis har levererat helt grymt i våra trakter. De sponsrar tävlingen med några grymma beten.
Blikobaits är också en av våra egna betesbyggare. Bygger Finlands finaste braxbeten. Sponsrar evenemanget med beten. 
Motorguide el-motorer och övrig båtelektronik importeras till Finland av OPM International. OPM har lovat sponsra evenemanget med en grym elmotor som alla vill ha. 


Vi kan glatt meddela att också Scandic marine som importerar Regatta flytkläder till finland som vår sponsor. Ska ni ha riktigt bra flytkläder ska ni absolut välja Regatta. Finns i välsorterade fritidsbutiker. 


Pure fishing och Abu Garcia behöver knappast nån längre presentation. Ser man Abu loggan kan man va säker på att man gör ett bra köp. Deras produkter hittar man också i vår mest lokala fiskebutik. De lovar fylla på prisbordet med några spön samt nya heta gäddbeten.  

Självklart är också den lokala fiskebutiken med och sponsrar. Har allt du behöver för att fånga storgäddan.

Steeltooling och Mekonomen i Jakobstad förser Jeppis trakten med kvalitetsverktyg. Här kan du också få din bil servad av nejdens roligaste bilmekaniker. De sponsrar evenemanget med en riktigt häftig radio. Perfekt att ha med i båten ifall man under fiskepasset får discofeelis. 😎


En av våra lokala frisörer var också villig att stöda vårt evenemang. Klipper gärna en snygg frisyr till festen mm. Stöder evenemanget med ett presentkort.


Anmälda deltagare:
1. Vicki och Max
2. Kent och Mattias
3. Rasmus och Sam
4. Nicklas Holmbäck och Ronnie Sund
5. Markus Savela och Matti Vähäkangas
6. Jontti och Frank
7. Riki och Laali
8. Björn och Gustav
9. Kennet Petterson och Erik Björkskog
10. Joel Mäenpää och Anton Snellman
11.Simon Snellman och Freddi Björklund
12. Tommy Franzén och Bobi Strömberg
13. Adrian och Ronald Fagerholm
14. Jan Enbär och Jimmy Häggman
15. Sundfors och Hulkken
16. Jonas Värnström och Pontus Snellman
17. Tommy Hernberg och Jani Tapanainen
18. Richard Ahlvik och Jonatan Nykung
19. Marcus och Mattias Tallgård
20. Janne Paananen och Sebastian Eklund
21. Alexander Asplund och Timmy Granholm
22. Nonni och Jimmy
23. Robert Broo och Emil Mattson
24. Josua Grankulla och Mose Fagerholm
25. Smutti och Freddi
26. Peter och Johnny Hjulfors
27. Kennet Hjulfors och Stefan Muukonen
28. Frank Björkell och Alexander Hagman
29. Robert Forsell och Andreas Snellman
30. Joakim Skuthälla och Björn Gäddnäs
31. Knut Sjöberg och Emanuel Sundfors
32. Mathias Asplund och David Snellman
33. Jimmy Gäddnäs och Aron Åkerlund
34. Mofa och Ronny
35. Emil Muukkonen och Jona Grankulla
36. Alex Norrlin och Fredd Lindström
37. Joni Ahola och Petja Kujala
38. Robert och Ron Snellman
39. Elias Kuusisaari och Martin Granholm
40. Vincent Nevanperä och Noah Fältros
41. Alexander och Tobias Åkerlund
42. Jonas Härus och Fredrik Påfs
43. Erik Snellman och Elin Granlund
44. Robin Löf och Viktor Sundqvist
45. Henkka Sundqvist och Robbi Häggman
46. Patrick Strömberg och Kari Tilus
47. Stefan Sundqvist och Fredrik Lindvall
48. Tommi Mustajärvi och Joni Ahlgren
49. Eric Rintamäki och Jim Rintamäki
50. Kevin Ampiala och Matias Fant
51. Joel Streng och Antti Vornanen

3 kommentarer: