14 augusti 2018

Grisböjjet 2018

Äntligen har det blivit dags för årets gris-böjj. Årets böjj blir i stora drag som tidigare med endast mindre ändringar. Häng med! 😀

Video från förra årets evenemang!


Tidpunkt: Grisböjjet i år ordnas lördagen den 15nde september. Start kl 08.00 och målgång kl 17.00

Start och målgång: Gemensam start från Pavis sommarrestaurang i Jakobstad kl 8.00. Deltagarna skall vara på plats och anmälda senast 7.30. Innan start blir det info om regler osv. Vi håller hastighetsbegränsningarna i startområdet men också på övriga platser med hastighetsbegränsning. Vid målgång ska deltagarna befinna sig på bryggan senast kl 17.00.

Tävlingsområde: Så långt man hinner under dagen men i praktiken Nykarleby-Karleby. Nykarleby skärgård är alltså godkänt fiskeområde i år. Även Larsmosjön är godkänt område. Förflyttningar sker med båt. Man får inte flytta sig med bil mellan fiskeplatserna. Inte heller starta med bil och sen fiska från båt. 

Regler: I varje båtlag finns 2 deltagare. Varje båtlag skall försöka fånga 5 så långa gäddor som möjligt över 65cm. Minimimått för godkända gäddor är alltså 65cm. Gäddor över 65cm mäts upp i mätrännor och vinnaren är det team med högst totallängd. Vid lika resultat avgör längsta gäddan. De bästa teamen får pris och även den med den största gäddan. Vanligt spinnfiske som gäller som fiskemetod. Trolling, bonnatrolling eller fiske med betesfisk är inte tillåtet. Självklart är också allt fiske med stående redskap förbjudet. Ifall nån funderar vad det är så är det nät, ryssjor mm. Vi önskar att man inte heller fiskar för nära sommarstugor eller övriga båtar. Arrangörerna har rätt att straffa team som bryter mot reglerna.
Vi kör catch and release på alla gäddor. Så kommer man in med en säck gäddor kan man räkna med att bli diskad.


Anmälningar: Anmäl ert team med ett textmeddelande eller via direkt wattsapp till Gustav på 0505260367. Meddelandet skall innehålla deltagarnas för och efternamn samt ett tel nr till en i båten. I meddelandet skriver man också ja eller nej till mat samt eventuella allergier. Info om maten längre ner. Bindande anmälningar.

Deltagaravgift. Deltagaravgiften är 15€ per deltagare, dvs 30€ per båt. 
För att undvika bortblåsta sedlar eller glömda uttag så använder vi oss av endast förhandsbetalningar i år.
Förhandsbetalning till konto nr FI79 5567 0720 1114 38 
Förhandsbetalningen ska vara på kontot senast 9:e september, för att godkännas som anmäld.
Båda i laget dvs 30€ skall vara betald, endast inbetalda båtlag deltar.Maten. I sammarbete med Pavis kan vi erbjuda Pavisburgare till ett bra pris på ca 15€. Maten betalas direkt till Pavis. 

Prisbord: Priser till de bästa teamen samt till de som individuellt fångar de längsta gäddorna. Deltagaravgiften går direkt till priser, ju fler deltagare desto bättre priser.

Vid frågor kontakta Gustav på 0505260367

Vi uppmanar alla deltagare till försiktighet på sjön. Kör ni på sten eller får något haveri kontakta en vän eller sjöbevakningen på 0294 1000. Vid akuta fall kontakta 112. 
Obs! Deltagande sker på eget ansvar!

Vi hoppas alla får en trevlig dag och skitfiske 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar