Teamet

Turmössan måste ju få komma med på bild.
Ser ni mig med den på så vet ni vad som gäller, full fokus på grova gäddor. 
Sliten krigare, så ser man ut när man ismetat över 20 timmar och slutligen fått en finare.Namn: Frank Björkskog

Yrke: Maskinservice

Favoritmetod: Flötestrolling/mete från kajak

Mitt bästa fiskeminne: Svår fråga, men det fösta som dyker upp är nog när vi 
trollar höstgädda och Jonas Sund tar sin första tia. Hade fiskat hårt hela året och till sist lyckas han med bedriften att få drömgäddan att hugga. Första tian som man får vara med och konstatera när den bryter ytan. Glädjen när den glider i håven med en krokböj i mungipan. Och sen få det slutliga konstaterandet när vi väger fisken, en riktig lyckoboost! En av de bästa fiskeminnena. Har nog några till men detta har lämnat starkast...

Drömfisk: Jaa-a...Slå finska rekordet på gädda är väl ödmjukt, hahaha! En över 14 kg är nog drömfisken nu och det riktiga målet, sen ser vi vad det blir på vägen...

PBn: Eftersom jag är en gäddfreak så har jag inte fiskat på så många arter.

- Gädda: 12,90 kg - 118 cm. Ismete, brax.  Har ett mål att försöka ta en tia på alla sportfiskemetoder. Mete, Spinn, Fluga, Trolling, Ismete. Har fluga kvar..Fluga blir svårt!
-Abborre: 1060g, 45cm - flötestrolling, mört. Kommer satsa mera på abborre under lågsäsong på gädda.

Andra teammedlemmars kommentarer:
- "Har en dold talang, som innebär att det mesta kan hamna i brasan." (I den fortgående serien här i bloggen "Frank Eldar" hittas det nu som då bilder över lite rester av vad som hamnat i Franks krematorium)
Rügen, februari 2015

Namn: Jonas Sundfors

Yrke:
Polis

Favoritmetod: Gäddfiske med betesfisk i alla dess former. Med åren har jag även funnit ett brinnande intresse för att bygga egna träbeten, så spinnfiske/trolling med hemmasnickrat ligger även varmt om hjärtat

Mitt bästa fiskeminne: Svårt att välja ut en enda specifik händelse, men är jag tvungen så är det nog dagen när jag höjer gäddpb:t med en spinnfiskad 11+ dam. Gäddan lösgör sig invid båten och håvas när hon ligger fritt i vattnet. Osannolik flax, vilket man ibland behöver vid fiske efter de stora.

Drömfisk: Är en gäddnörd av rang och drömmer om en gädda över 15 kg. Fokuserar på delmålen på vägen och bockar av an efter. 12+ i fokus i nuläget. Ett mål som jag även arbetar aktivt för, är en gädda över 10 kg på eget bete. 

PBn: Jag fiskar gädda till 99%, så de övriga arterna har kommit mera eller mindre av "misstag".

- Gädda: 11,60 kg - 120,5cm. Zalt (trolling)
- Gös: 4,37 kg - 78 cm (ismete)
- Abborre: 1060 gram - 43,5 cm (trolling)

Andra teammedlemmars kommentarer:
- "En riktig perfektionist från början till slut, inget lämnas åt slumpen. Från den perfektaste stingertafsen till den kittade kajaken. Allt med mm-precision".

Jonas Sund
PB: 11,58 kg - 116 cm
Metod - Trolling

(Gäddan på bilden 10,44 kg - 115,5 cm)


Kommentarer: Jonas "BLIKOBAITS" Sund har tagit fram brax jiggar i olika storlekar som skördar gäddor på löpande band. Blikobaits jiggar har bl.a levererat en trolling tia (10.88kg) och en spinntia (11.09kg) åt Daniel.

Daniel Vähäkangas
PB: 12,17 kg / 56cm - 117cm. 
Ismete, mört.Favoritmetod: Flötestrolling med kajak.

Bästa fiskeminnen: Jag jobbar på det ännu..

Drömfisk: Gädda på 15+, men sen då den kommer, höjs ribban :D

  


Namn: Björn Snellman

Yrke: Företagare inom transport

Favoritmetod: Flötesmete, ismete och flötestrolling känns alltid mest intressant, men skärgårdsspinnfiske kan vara det roligaste som finns, så det väljs aldrig bort!
Hitta metoden för dagen, och kör all in!! :)

Bästa fiskeminnen: Det finns flera som platsar här, men trippel drillen hösten 2009 med 8800g gädda på mitt spö och Lali och Riki med varsin gädda på knappa metern känns grymt ännu idag.
Vi hade 15 gäddor på ca 2h och alla över 90cm/4kg.
"hall of fame veckan" hösten 2017 var grym, den kickstartade med ca 80 gäddor de två första dagarna, veckan fortsatte med otroligt bra fiske, mindre antal men högre medelvikt.
Fem gäddor ramlade in till hall of fame under veckan.
Sen varenda 10+ som jag fått vara med och landa känns otroligt bra, inte minst den vi krigade hårt för på 12900g uppe i norrland. Den lever man länge på!
Sen kalaset med 14+ är nog ett overkligt minne för livet.

Drömfisk: 
När man insett hur mycket tid det kan ta att nå över 10kg så är nog alla andra mål väldigt ödmjuka. 
Men en spinnfiskad skärgårds dam på 12 pannor eller ett träsk monster över 15kg på betesfisk är i siktet iallafall.

PB:  
 Gädda 14800g / 61.5cm 120cm, Ismete,  Mört
(Bilden)
Abborre 940g/42cm. Flötestrollad, McRubber bass silverglitter
Harr: 1,16kg 52cm. Torrfluga, e12
Röding: 2,9kg 62cm. Torrfluga, Elkhair caddy
Öring: 57cm Torrfluga, Goddard caddyTeamets kommentar: Teamets mr motoroil och en "rikti pyytar". Offrar sömn och fixar arbetsschemat efter inplanerade fiskepass. Sprider konstant god feelis i teamet till stor glädje för oss andra. :)Namn: Gustav "Gutta" Sundqvist

Yrke: Gurk och korvfraktare, lastbilschaufför

Bor: I Kållby invid Esse å, mitt hemmavatten

Övriga intressen: Flugbindning, innebandy på amatörnivå, båtliv och ifall det finns tid skogsbruk.

Fiskar: Vinter och vår blir det mest pimpelfiske efter abborre. Under våren varvat med några gäddpass. Sommaren blir det mest abborre och ibland nån resa norrut med flugspöt i hand. Laxtrolling har också funnits på programmet vissa år. På hösten blir det mest gäddfiske varvat med nåt enstaka abborre och havsöringpass.

Mitt favoritfiske: Allt fiske är kul och varje metod har sin tjusning men mycket lite slår en fin vårmorgon med fågelsång, granna abborrar som hugger på balanspirken och gott sällskap.

Mitt bästa fiskeminne: Många är de minnen man samlat på sig under åren men den första fjällfiskeresan jag gjorde tillsammans med Björn och Lali kommer jag aldrig att glömma. Den innehöll allt. Nära vänskap, umgänge med nya och gamla vänner i Alta, Toppenfiske efter harr och röding, fina naturupplevelser, nya kontakter och på slutet även andlig mat i Kuttainen.

Drömfisk: Med teamets lägsta pb på gädda så ligger nog 10+ gäddan överst på den listan men även min första kilos abborre ligger högt.

PBn: Fiskar ju allt möjligt men här iaf några
-Gädda 9.40kg 110cm. Spinnfiske, Beastlytail 32 motoroil
-Röding 3,1kg- Torrfluga, Elkhair caddis
-Harr 1,1kg -Torrfluga, Europa 12
-Abborre 1020g, Balansare

Mål med mitt fiske: Fiska så mycket som möjligt, fånga stora fiskar, njuta av härliga naturupplevelser i goda vänners sällskap samt fånga det hela på bild.


Andra teammedlemmars kommentar: 
-"Finns alltid där och ordnar med kaffe och husrum på mörka höstkvällar, när det ska snackas fiske, bindas flugor och gäddtafsar mm."Pyytaskvälld" "


Richard "Riki" Björkell


PB:
Gädda: 13,15 kg - 114 cm. Spinnfiske, Big Mcrubber glow makrill
Abborre: 1300g. Mete, mört
Arapaima: 90kg. Mete, betesfisk

Kommentarer: Riki "RB Baits" Björkell är teamets slitnaste krigare. Detta på grund av att han sätter målet före hälsan..
 Riki har även tagit fram jiggar som skördat många fina gäddor (Rb Baits)
Han ger alltid teamet ett gott skratt med de sjuka uttrycken. Allt är möjligt då Riki är med.
Johan "Hulkken" Blomström

Yrke: Polis
Bor: Larsmo
Intressen: Betesbyggande, Stora gäddor och grov abborre.

PB:
Gädda: 12,34kg - 112,5 cm. Ismete, mört.